x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3181
string(16) "instant-articles"

Un super-taifun amenință Asia. Peste 4 milioane de oameni afectați

Filipine evacuzează zeci de mii de oameni în așteptarea super-taifunului Mangkhut. Autoritățile au mobilizat soldați și provizii, estimând că peste patru milioane de oameni din nordul țării vor fi afectați. Însoţit de rafale de vânt ce au atins viteze de 205 kilometri la oră, Mangkhut este prognozat să lovească ţărmul în prima parte a zilei de sâmbătă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.09.2018, 13:40

Super-taifunul Mangkhut, echivalentul unui uragan de categoria 5 (cel mai puternic), și taifunul Barijat au stârnit îngrijorarea tuturor țărilor din estul și sud-estul Asiei.

 

Spre exemplu, Mangkhut (în limba thailandeză înseamnă fructul mangustan) – este de câteva ori mai masiv decât uraganul Florence, care amenință să lovească coasta de est a SUA în cursul acestei zile – are un diametru de circa 900 de kilometri și atinge viteze de până la 285 de km/h.

 

Taifunul s-a intensificat după ce a lovit luni teritoriile americane din Pacific Guam şi Insulele Mariane de Nord, dărâmând arbori şi linii de electricitate şi lăsând sute de oameni fără locuinţe.

 

Presa din Filipine a relatat că daunele provocate de această super-furtună ar putea echivala cu cele făcute de taifunul Haiyan, din 2013, care a ucis peste 6.000 de persoane.

 

„Ne așteptăm la ce-i mai rău”, a spus Lanelyn Carrillo, o purtătoare de cuvânt a organizației umanitare World Vision.

 

mai multe, pe digi24