AcasăActualitateUn tânăr român uimește! A fost premiat pentru o mască de protecție...

Un tânăr român uimește! A fost premiat pentru o mască de protecție cu senzor de temperatură

Ciprian Burzo a câștigat premiul MIT Pandemic Response Lab pentru prototipul unei măști transparente de protecție care detectează microbii și care include un senzor de temperatură, potrivit G4Media.ro.

 

ATENȚIE bugetari! ORBAN a făcut un anunț îngrijorător

 

Acesta din urmă le permite celor din preajmă să vadă temperatura purtătorului, care astfel poate intra mai ușor în magazine și alte clădiri unde termometrizarea la intrare e obligatorie.

 

Înghesuială la peștera Sfântului Andrei! Avocata ȘOȘOACĂ a făcut scandal! VIDEO

 

”Masca socială” a lui Burzo folosește tehnologia Bluetooth ca să comunice cu smartphone-ul și avertizează purtătorul dacă microparticule sau microorganisme periculoase se află prin preajmă.

 

Potrivit proiectului, masca se poate construi din materiale precum policarbonat sau polipropilenă, materiale care nu produc alergii corpului uman.

 

Ciprian Burză a studiat design industrial la universitatea tehnică din Cluj-Napoca.

 

Competiția de la MIT a fost jurizată de cinci experți în tehnologii noi și design, dar și o … trupă de dans – Yuly Fuentes, cercetător la MIT, Erin Robertson – om de știință în domeniul modei, Kinjaz – o trupă de dans din Los Angeles, David Beattie, șeful diviziei de cercetare în bioprocesare la MilliporeSigma și respectiv Paul Leu, directorul laboratorului pentru materiale avansate din Pittsburgh.

 

Competiția a avut trei câștigători – ”masca socială” a lui Burzo, obținerea de PET-uri din plastic de unică folosință aflat în gropile de gunoi din Africa și respectiv ideea de a produce măști de protecție sub forma unor eșarfe, Maskarf, cu biosenzori, filtru de cărbune și altele.

 

 

Ultimele Articole