Unde poti învăța gratis să fii programator

0
52
Unde poti învăța gratis să fii programator

 

 

 

În prezent, fie că ești freelancer, întreprinzător sau specialist în marketing, dacă știi programare, ai mai multe șanse să reușești.

 

Un om de afaceri care a învățat să programeze într-un an de zile a prezentat, pe Business Insider, 12 site-uri web unde poți învăța gratuit să fii programator, acestea oferind cursuri gratuite.

 

 1. CodeAcademy oferă unul dintre cele mai populare instrumente gratuite pentru persoanele care doresc să învețe programare. Peste 24 milioane de persoane au folosit deja resursele CodeAcademy pentru a dobândi aceste noi abilități. Aici, poți intra direct în pâine făcând cursuri care te învață: HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python și Ruby.

 

 1. Coursera. Înființat în 2002, Coursera a crescut ajungând astăzi o companie profitabilă în domeniul educației în tehnologie, oferind peste 1.000 de cursuri de la 119 instituții. Chiar dacă, pentru unele programe trebuie să plătești pentru a obține certificarea, există un număr de cursuri introductive în programare în mai multe specializări de la univesități precum cea din Washington, Stanford, Toronto și Vanderbilt.

 

 1. edX este o altă platformă cunoscută de învățare online unde poate intra oricine. Platforma a fost înființată de Universitatea Harvard și MIT în 2012. Aici vei învăța despre tehnologiile și teoriile de ultim moment. În prezent, edX include 60 de școli. Este puțin probabil să greșești atunci când începi cu Introducerea în Științele Computerului de la Universitatea Harvard.

 

 1. Udemy, care a fost fondată în 2010, este o platformă de învățare online care poate fi folosită ca o modalitate de a-ți îmbunătăți abilitățile. Aceasta oferă atât cursuri plătite, cât și numeroase cursuri de programare gratuite, predate în lectii video, cum ar fi Programarea pentru Antreprenori – HTML & CSS sau Introducere în Programarea Python.

 

 1. aGupieWare este un dezvoltator independent de aplicații care a studiat programele de știința calculatorului de la unele dintre cele mai importante instituții din SUA. Apoi a creat un curriculum similar pe baza cursurilor gratuite oferite de Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Berkeley și Columbia. Programul a fost împărțit în 15 cursuri: trei ore introductive, șapte ore de bază și cinci la alegere. Este un program potrivit pentru introducere a persoanelor interesate de programare.

 

 1. GitHub. oferă peste 500 de cărți de programare gratuite care acoperă mai mult de 80 de limbaje de programare diferite pe cunoscutul serviciu de hosting Git. Conținutul este actualizat frecvent de colaboratori.

 

 1. MIT Open Courseware este ideal pentru cei care au învățat deja elementele de bază și vor să se adâncească în informații mai complexe, cum ar fi să exploreze teoria din spatele programării. Aceștia pot profita de site-ul cu cursuri gratuite MIT, care include cursuri precum Introducere în Informatică și Programare, Introducere în programare în limbajul Java și Programare Practică în C.

 

 1. Hack.pledge () este o comunitate de dezvoltatori din care fac parte unii dezvoltatori de top, cum ar fi Bram Cohen, inventatorul BitTorrent. Acolo, îți poți perfecționa abilitățile de programare învățând de la unii dintre cei mai buni dezvoltatori de programe din lume.

 

 1. Code Avengers, cu sediul în Noua Zeelandă, oferă cursuri interactive de programare care te învață cum să realizezi jocuri, aplicații și site-uri web folosind JavaScript, HTML si CSS. Ai nevoie doar de 12 ore pentru a termina un curs și informația este disponibilă în limbile engleză, rusă, olandeză, spaniolă, italiană, turcă și portugheză.

 

 1. Khan Academy a fost creat în 2006 de Salman Khan. Khan Academy este una dintre instituțiile de învățare on-line gratuite cu conținut original. Cu ajutorul tutorialelor video, vei învăța pas cu pas cum să programezi desene, animații și jocuri care utilizează JavaScript și ProcessingJS, sau să creezi pagini web folosind HTML și CSS.

 

 1. Free Food Camp te va ajuta să înveți HTML5, CSS3, JavaScript, Baze de date, DevTools, Node.js, Angular.js și Agile interacționând cu o comunitate de profesioniști și studenți. Chiar veți lucra împreună pentru dezvoltarea abilităților tale de programare, astfel încât vei învăța să creezi aplicații gratuite. Vei învăța aceste aptitudini care vor ajuta la rezolvarea problemelor din lumea reală. Programarea este disponibilă organizațiilor non-profit.

 

 1. HTML5 Rocks este un proiect Google lansat în 2010 pentru a contracara HTML5 Apple. Site-ul abundă în tutoriale, resurse și cele mai recente actualizări HTML5. Poate fi accesat de oricine. Totuși, cei care folosesc aceste instrumente sunt deja avansați, astfel încât este nevoie de o oarecare experiență în limbajele de programare pentru a utiliza această platformă.