Unde poți să-ți vinzi cărțile pe care le-ai citit?

Relația cititorilor cu cărțile lor este una aparte și implică un atașament profund, ceea ce poate face dificilă renunțarea la acele titluri care și-au îndeplinit scopul după ce au fost citite. Cu toate acestea, cel mai adesea, după ce o carte ți-a oferit informația de care aveai nevoie, ajunge să fie uitată pe rafturile din bibliotecă.

            Dacă ți-ai propus să renunți la o parte dintre cărțile pe care le-ai citit, astfel încât acestea să continue să ofere informații prețioase și altor cititori și te întrebi cine cumpără cărți, îți prezentăm în rândurile ce urmează locurile unde le poți vinde:

  1. Vinde cărțile la un anticariat

Cărțile care nu mai sunt disponibile în librării, întrucât nu au fost reeditate sau retipărite, pot fi găsite în anticariat, una dintre activitățile principale ale acestuia fiind aceea de a cumpăra cărți de la cititorii care doresc să își elibereze spațiul. Atunci când ai cărți vechi de vânzare este recomandat să apelezi la serviciile unui anticariat, mai ales datorită experienței pe care anticarii o au în achiziția de cărți, dar și pentru alte servicii de care poți beneficia: deplasare gratuită la domiciliul tău, evaluarea și ridicarea cărților direct de la tine de acasă, în special dacă ai un număr mai mare de cărți de vânzare.

            De ce să îți vinzi cărțile la anticariat?

  • Primești banii pe loc, în numerar: vânzarea la un anticariat a cărților pe care le-ai citit reprezintă o bună modalitate de a obține o sumă de bani care să te ajute pentru orice nevoi presante ai avea;
  • Îți eliberezi spațiul rapid și fără efort: oricât de multe cărți vrei să vinzi, anticarii dispun de mijloacele necesare pentru a ridica de la domiciliul tău chiar și un număr mare de titluri;
  • Îți poți elibera întreaga bibliotecă: dacă vrei să te muți, să renovezi ori dacă ai moștenit biblioteca părinților, cu ajutorul anticariatului îți poți lichida întreaga bibliotecă;
  • Îți poți cumpăra alte cărți aflate pe lista de dorințe: pe lângă spațiul liber pe care îl vei avea în bibliotecă, prin vânzarea cărților care nu îți mai sunt utile, obții o sumă de bani cu ajutorul căreia să îți achiziționezi acele titluri aflate pe lista ta de dorințe;
  • Susții accesul la cultură: apelând la serviciile unui anticariat pentru a-ți vinde cărțile, faci posibilă revenirea pe piață a unor cărți de interes pentru alți cititori și, astfel, susții accesul la cultură alături de echipa anticariatului.
  • Folosește site-urile de anunțuri

În cazul în care ai doar câteva titluri pe care dorești să le vinzi, poți apela la site-urile de specialitate unde poți publica anunțuri cu respectivele cărți. Totuși, dacă ai un număr mai mare de cărți, site-urile de anunțuri nu sunt o alegere ideală din cauza faptului că vânzarea efectivă are loc după o perioadă mai mare de timp. Folosirea acestor website-uri îți permite să stabilești prețul, condițiile de livare și, de asemenea, comunicarea cu potențialii cumpărători.

  • Platforma Marketplace

Aplicațiile de social media fac parte din viața noastră și se dezvoltă pe zi ce trece. Funcția Marketplace îți permite să postezi online cărțile pe care dorești să le vinzi. Aceasta funcție este asemănătoare cu site-urile de anunțuri, însă pe Marketplace produsele tale pot fi văzute de un număr mai mare de oameni, ceea ce înseamnă mai multe șanse de vânzare.

            Cărțile, mai ales atunci când trebuie să fie manevrate, pot ridica anumite dificultăți, în special din cauza greutății acestora și a faptului că ocupă destul de mult spațiu. Totuși, o casă ordonată impune și rafturi aerisite în bibliotecă, astfel că, dacă dorești să vinzi cărțile care nu îți mai sunt utile, în funcție și de numărul acestora, poți alege una dintre variantele prezentate mai sus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed