Unde putem merge cu copiii în Noaptea Muzeelor – 13 mai 2023

Pe 13 mai, în noaptea dedicată culturii și educației, au loc numeroase programe educaționale, dedicate copiilor.

Exponatele și creaturile jurasice prind viață pentru o noapte specială la Muzeul Copiilor

Captivi într–o capsulă a timpului, expoziția interactivă MistERELE Terrei dedicată copiilor se transformă pentru câteva ore într-o scenă înfricoșătoare pentru bucureștenii aventurieri și curajoși.  Copilăria este o stare fără vârstă la Muzeul Copiilor, așadar pentru exploratorii cu ”mai multă experiență” am pregătit o seară specială cu aventuri prin erele pământului cu surprize înfricoșătoare și întâlni cu creaturi ce pot speria chiar și cel mai curajos explorator. Vă veți confrunta cu provocări și jocuri care vă vor testa abilitățile de supraviețuire, astfel încât să puteți învăța cum să evitați pericolele și să vă protejați de dinozaurii feroce. Dar nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ghida și a vă asigura că veți avea o experiență sigură și distractivă. Vom fi alături de voi în această aventură periculoasă și vă vom oferi sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să supraviețuiți în această lume preistorică.

Unde: Muzeul Copiilor

Accesul se realizează prin achiziționarea unui bilet de 5 lei de persoană din casieria muzeului, în limita locurilor disponibile.
Durata turului: 25 – 30  min

Orar: 20:30 – 01:00 (ultimul acces se realizează la ora 00:30)

Adresă: Bulevardul Decebal nr.11, bl.S14, Sector 3

Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii continuă tradiția de a participa la programul Noaptea Europeană a Muzeelor, invitând publicul de toate vârstele să descopere lumea nemaivăzută a teatrului, plină de povești și locuri ascunse privirii spectatorilor atunci când ei se află în sală.

Sâmbătă, pe 13 mai, începând cu ora 20:00, se deschid ușile Operei Comice pentru Copii, iar publicul va lua parte la o vizită interactivă presărată cu surprize muzicale. Lumea spectacolului este fascinantă și plină de secrete ce stau ascunse în spatele momentelor artistice la care luăm parte din scaunul de spectator. Noaptea Muzeelor este cel mai bun prilej să descoperim această lume fantastică. Tururile sunt gratuite, programate la fiecare 15 minute și adresate întregii familii.

Unde: Opera Comică pentru Copii

Acces: gratuit

Orar: 20:00-24:00

Adresă: Calea Giulești nr. 16, sector 6, București

Expoziția interactivă ”Perpetuum Țăndărică”

Teatrul de animație este firul roşu ce leagă copilăria de adolescență, o constantă în devenirea generațiilor. Astfel, expozitia “PERPETUUM ȚĂNDĂRICĂ” se adresează atât copiilor, cât și tuturor celor pasionați de cultură, istorie și teatru. Teatrul de păpuși este cel mai vechi gen de spectacol de pe teritoriul României. La început, reprezentațiile erau inspirate din Comedia dell’Arte, cu personaje și evenimente adaptate la specificul național. Mai târziu – in toamna lui 1945 – s-a înființat Teatrul de Păpuși, sub conducerea actriței Lucia Calomeri, alături de alți artiști ai vremii. Împreună au ridicat primul spectacol: „Țăndărică pe mările Sudului” – începutul călătoriei lui Țăndărică. Astăzi, teatrul de animație este axat pe două mari coordonate: teatrul ca artă şi teatrul ca educație. Dacă rolul educativ este indeplinit de conținutul repertorial, implicit de text, componenta estetică este asigurată de către scenograf și scenografie, împreună cu regizorul şi actorul devenit personaj.

Dincolo de dimensiunea istorica a muzeului, proiectul “PERPETUUM ȚĂNDĂRICĂ” își propune să expună și creațiile contemporane ale teatrului din domeniul scenografiei de păpuși, familiarizând publicul cu tendințele estetice și cu tehnicile de construcție contemporane.

Spectacolul ”Cui i-e frică de Bau-Bau?” 

Durata: 45 min.
Vârsta: 4+

Unde: Teatrul Țăndărică

Acces: gratuit

Orar:
18:00-23:00 pentru expoziția ”Perpetuum Țăndărică” în foaierul Teatrului Țăndărică
20:00-21:00 pentru spectacolul ”Cui i-e frică de Bau-Bau” în Sala Mare a Teatrului Țăndărică

Adresă: Strada General Eremia Grigorescu nr. 24

Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor

Casa Experimentelor – Romanian Science Center, deschis în ianuarie 2016, pune la dispoziția vizitatorilor, într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică și matematică pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Toate exponatele prezentate aici invită la participare, ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”.

Ca si in ceilalti ani, vizitatorii vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare, în ordinea sosirii. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă.

La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative de câte 15 minute cu Patul Fakirului unde experimentăm cum este să stai pe 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia realizăm fulgere adevărate în Casă și vor vedea efectele energiei electrostatice produsă de Generatorul Van de Graaff.

Unde: Casa Experimentelor

Acces: taxă redusă: 15 lei/persoană, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte maxim 60 de persoane (accesul nu este permis copiilor cu vârsta sub 3 ani). Vizita va dura câte o oră pentru fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se la ore fixe.

Orar: 19.00 – 01.00

Adresă: Calea Vitan 242 – intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, Bucuresti, parcarea nu va fi permisă in curte.

Ultimul tur ghidat la Art Safari Kids

Ultimele ateliere pentru copii la Art Safari Kids, ediția a 11-a! Ultimul atelier de desen și pictură pentru copii are loc sâmbătă, 13 mai.

Lucrările vor fi inspirate de expoziția „The Memory Palace”, curatoriată de Daria de Beauvais. Copiii vor picta, desena și crea propria poveste aplicând „metoda loci” (palatul memoriei).

Unde: Art Safari Kids

Orar: de la 12:00 la 13:30 și de la 14:00 la 15:30.

Adresa: Palatul Dacia-România, str. Lipscani 18-20.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed