x


  • EUR
    4.8430
    USD
    4.2615
string(7) "politic"

Unde se duc banii de la UE pentru România? CTP a spus adevărul. Nu ne vom folosi de ei

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre ce va face românia cu cele 31,2 miliarde de euro primite de la Uniunea Europeană.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.05.2020, 11:20

Potrivit gazetarului, există riscul ca România să nu folosească această sumă în interesul ţării, ci să fie direcţionaţi spre câştigarea de voturi, fiind an electoral.

„Să ne amintim ce a tot spus PSD în ultimii ani şi în ultimele săptămâni. Până în ultimul moment PSD a spus că UE îşi bate joc de România, că nouă nu ne dau bani, că ne tratează ca pe niste sclavi de care au nevoie să îşi strângă recoltele. Iată că România primeşte de la antiromânii de la UE a şasea sumă din UE. 33 de miliarde e o sumă.

Din asta, peste 50% sunt credite nerambursabile. Nu trebuie să îi dăm înapoi. E categoric un ajutor substanţial pe care îl primim din partea UE”, a declarat CTP la digi24.

El a mai adăugat că dacă ar fi după el, prima investiție ar fi făcută în autostrăzi și în sistemul  de Educație.

„Ce vom face cu ei? Eu prima investiţie nu aş face-o în autostrăzi, ci în sistemul de Educaţie.

Pericolul e foarte mare ca, fiind în an electoral, să se încerce toate mijloacele ca ei să fie folosiţi pentru câştigarea de voturi. Ăsta e cel mai mare pericol. Să nu fie folosiţi în direcţia pe care o vrea UE, care ar face cel mai bine României: reforme administrative, construcţii, proiecte de infrastructură, care să aducă locuri de muncă, să genereze plus valoare şi venituri. Totuşi, e mult mai greu decât cu bugetul statului. Din ăla poţi să-i dai bani lu’ cuscru’, lu’ cumătru’. Cu bani europeni e mai greu.

S-ar putea să avem nişte probleme cu cine? Cu doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, care cu asta se ocupă, cu utilizarea fondurilor europene. Dacă vor fi nişte încercări de sifonare nu cred că doamna Kovesi va fi foarte milostivă“, a adăugat CTP.