Alte scumpiri. De unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra vineri dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în 3 stații Petrom și în stațiile Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Mol de a scumpi carburanții cu 5 bani/l.

În ultima săptămână, OMV Petrom a majorat cu 15 bani/l prețul motorinei și cu 9 bani/l pe cel al benzinei. În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,96-7,03 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,09-7,12 lei/l) în stațiile Petrom.

Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în trei stații din capitală (doctor Herescu, Jiului și Petrom City), potrivit Profit.ro.

Benzina la stațiile OMV și promoțiile de weekend

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,08-7,12 lei, iar unul de motorină, 7,17-7,20 lei.

Prețurile vor scădea temporar și vor reveni la nivelurile de joi dimineață în weekend, când în 123 de stații Petrom sunt practicate prețuri promoționale reduse cu 5 bani/l la carburanții standard.

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, în 123 de stații Petrom, se pot cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra cu 10 bani/l.

Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00.

Scumpirile anticipate la Lukoil

Dacă Lukoil va adopta în următoarele ore o decizie similară, de a scumpi carburanții cu 5 bani/l, vor mai fi numai 8 stații Lukoil în București în care prețul benzinei se va situa sub 7 lei/l.

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină. Cotațiile țițeiului Brent se situau vineri dimineață la 85,6 dolari/baril, cel mai ridicat nivel al ultimelor 50 de zile.

Ca urmare a politicii fiscale a Guvernului, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 bani/l, iar motorina cu 40 bani/l. Asta după ce, din același motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în prima zi a acestui an.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed