AcasăEconomieUnele fast-fooduri din SUA, inclusiv McDonald's, închid spaţii din interiorul restaurantelor, din...

Unele fast-fooduri din SUA, inclusiv McDonald’s, închid spaţii din interiorul restaurantelor, din cauza variantei Delta a coronavirusului

McDonald’s a închis temporar spaţiile interioare ale restaurantelor în aproape toate locaţiile SUA la începutul anului 2020, dar a redeschis 70% dintre acestea până luna trecută.

Lanţul global de restaurante a afirmat pe 28 iulie că este pe cale să deschidă aproape toate restaurantele până la Ziua Muncii – cu excepţia revenirii la creştere a cazurilor de Covid-19.

Dar, săptămâna trecută, McDonald’s i-a instruit pe francizaţi cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia pentru a-şi închide din nou spaţiile interioare în zonele în care varianta Delta se răspândeşte rapid, potrivit materialelor interne ale companiei văzute de Reuters.

“Avem un sentiment mult mai profund al acţiunilor care fac diferenţa pentru siguranţa echipelor şi echipajelor noastre de restaurante”, a declarat preşedintele McDonald’s SUA, Joe Erlinger, în cadrul unei întâlniri de miercuri, potrivit materialelor.

În conferinţa telefonică de miercuri, directorii McDonald’s au recomandat francizaţilor să ia în considerare închiderea spaţiilor interioare în comitatele unde cazurile de Covid-19 depăşesc 250 la 100.000 de persoane în medie pe parcursul a trei săptămâni.

Materialele nu au specificat câte locaţii au închis spaţiile interioare sau ar putea face acest lucru în curând.

Un francizat al McDonald’s care operează mai multe locaţii a declarat pentru Reuters că trebuie să interzică accesul în spaţiile din interiorul mai multor restaurante. Însă închiderile preconizate sunt mai puţine decât numărul celor închise în primăvara anului 2020, când pandemia a lovit pentru prima dată Statele Unite.

“Monitorizăm îndeaproape impactul variantei Delta şi ne-am reunit recent împreună cu francizaţii noştri pentru a sublinia protocoalele de siguranţă existente, pentru a consolida prima abordare a oamenilor noştri şi pentru a oferi actualizări privind creşterea cazurilor din ţară”, a anunţat McDonald’s.

Înalţi oficiali din domeniul sănătăţii din SUA au declarat vineri că numărul cazurilor de coronavirus din SUA continuă să crească pe fondul variantei Delta, care se răspândeşte rapid.

Ultimele Articole