AcasăEuropaUngaria, cea mai sigură țară din Europa. Viktor Orbán: Securitatea începe la...

Ungaria, cea mai sigură țară din Europa. Viktor Orbán: Securitatea începe la graniţele noastre

Securitatea începe la frontierele noastre, iar securitatea Ungariei începe cu grănicerii, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán la ceremonia de constituire a Regimentului de grăniceri, la Budapesta, relatează MTI. Maghiarii vor ca “Ungaria să rămână o ţară maghiară”, a subliniat el.

În discursul său, prim-ministrul le-a spus grănicerilor care au depus jurământul: ”Vă respectăm hotărârea, curajul şi faptul că v-aţi asumat această sarcină, preţuim serviciul pe care îl faceţi în interesul ţării”.

“Aveţi o ţară în spatele dumneavoastră”, a adăugat el.

Premierul ungar a subliniat că indiferent de mărimea obstacolelor cu care autorităţile se confruntă, nu trebuie să renunţe la obiectivul de a face din Ungaria cea mai sigură ţară din Europa.

”Migraţia reprezintă o ameninţare la adresa acestui obiectiv, iar contracararea pericolelor acesteia rămâne principala prioritate a Ungariei”, a punctat Orban,

El a reamintit că, începând din 2015, milioane de persoane din Africa şi din Orientul Mijlociu au venit în Europa în mod ilegal, sfidând frontierele şi legile şi că, după izbucnirea crizei, Ungaria a decis să nu facă compromisuri în materie de securitate, să-şi protejeze frontierele şi să construiască un gard,

”Sistemul ungar de protecţie a frontierelor funcţionează, rezistă valurilor de migraţie ilegală, poliţia şi forţele de apărare au rezistat pe poziţii şi au protejat securitatea ţării. Schimbările vieţii au impus însă mutarea lor în alte părţi, de aceea a fost creat regimentul de grăniceri ungar”, a explicat prim-ministrul.

El le-a mai spus grănicerilor că un bun soldat nu luptă împotriva celor care îl înfruntă, ci pentru cei care se află în spatele lui, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul grănicerilor, care au o ţară întreagă în spatele lor şi au sarcina să apere ţara împotriva migraţiei.

Viktor Orban menţionat că în această perioadă există mai multe provocări care trebuie abordate, cum ar fi războiul, criza energetică şi sancţiunile impuse de Bruxelles.

Premierul a afirmat că maghiarii vor ca “Ungaria să rămână o ţară maghiară”, însă tot mai mulţi oameni încearcă să-i treacă graniţele.

Viktor Orbán a spus că migranţii trebuie să înţeleagă că nu pot trece pe la graniţa ungară, iar grănicerii sunt cei care trebuie să-i convingă despre acest lucru, ei trebuie să-i oprească şi să le impună cu fermitate părăsirea ţării.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.