Ungaria, la un pas de colaps. Urmează zile de foc!

0
107

Sunt mai mulți oameni infectați ca oricând și foarte mulți sunt internați în spitale, a declarat sâmbătă János Szlávik, medic infectolog la Spitalul Centrum din Budapesta.

János Szlávik a subliniat: Epidemia este pe un trend ascendent, pe baza experiențelor anterioare se poate spune că extinderea virusului va începe să se diminueze eventual la mijlocul sau la sfârșitul lunii aprilie și, ”poate, până la vară vom putea respira ușurați”.

”Acum toată lumea trebuie să aibă mare grijă, trebuie să respecte regulile sanitare”, a precizat medicul, care a adăugat că perioada sărbătorilor de Paște este deosebit de periculoasă, deoarece infectarea se produce în familie, în locurile în care oamenii nu poartă mască de protecție.

În multe țări din Europa numărul cazurilor de infecție este, de asemenea, foarte mare, iar cauza este acea că vaccinurile nu sunt administrate cu o rapiditate corespunzătoare.

”În prezent, în Ungaria sunt mult mai mulți oameni vaccinați în comparație cu multe alte țări europene, dar pe moment este prea puțin”, a declarat Szlávik.