AcasăEconomieUngaria va continua discuţiile cu Rusia cu privire la livrările suplimentare de...

Ungaria va continua discuţiile cu Rusia cu privire la livrările suplimentare de gaze şi se aşteaptă să ajungă la un acord cu Gazprom, anunţă ministrul de Externe Peter Szijjarto

Peter Szijjarto s-a întâlnit luna trecută cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Moscova, pentru a discuta despre achiziţionarea a 700 de milioane de metri cubi suplimentari de gaz, pe lângă un acord existent de furnizare pe termen lung cu Rusia.

Gazprom a început majorarea livrărilor de gaze către Ungaria în luna august, în afară de cele convenite anterior prin conducta Turkstream.

”Ne place, ori nu ne place, vom continua discuţiile cu ruşii despre creşterea transporturilor de gaze către Ungaria”, a declarat Szijjarto în cadrul unei întâlniri de afaceri.

”Există o ofertă de creştere a transporturilor de gaze, o vom ajusta cu Gazprom în următoarele zile şi vom semna un acord în baza căruia am putea obţine livrări zilnice crescute”, a mai adăugat el.

Szijjarto nu a oferit detalii cu privire la volume sau preţuri.

Pe 1 august, Ungaria avea rezerve de 3,25 miliarde de metri cubi de gaz, mai mult de 51% din capacitatea totală de stocare, pe baza datelor furnizate de autoritatea naţională de reglementare a energiei.

În baza unui acord semnat anul trecut, înainte de începerea războiului în Ucraina, Ungaria primeşte 3,5 miliarde de metri cubi (bcm) de gaz pe an prin Bulgaria şi Serbia în cadrul acordului său pe termen lung cu Rusia şi încă 1 miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria.

Acordul cu Gazprom este pe 15 ani.

 

Ultimele Articole