Untold și Neversea revin, cu siguranță, în 2021! Organizatorii s-au întâlnit cu reprezentanți ai Guvernului în vederea reluării, în siguranță, a festivalurilor. 90 milioane euro au generat în 2019, manifestările

Uniți în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte (AROC), cei ce fac să miște industria de evenimente și strâng anual zeci de mii de participanți din țară și străinătate, declară că sunt pregătiți pentru a reveni la normalitate anul viitor.

Industria de evenimente, nu doar în România dar și în întreaga lume, este printre cele mai grav afectate, fiind printre singurele care au fost stopate în proporție de 100%, pentru o perioadă de cel puțin un an. Reprtezentanții Guvernului României au înțeles importanța acestei industrii, a tuturor beneficiilor pe care le aduc la nivel economic.

Astfel că, după ce au fost prioritizate și susținute industrii precum HORECA, Turism, Media, Transportatori, IMM-uri din multiple domenii etc, Guvernul și-a luat angajamentul de a crea o schemă de ajutor de stat și pentru marile evenimente și festivaluri, ținând cont și de faptul că majoritatea statelor membre UE au implementat măsuri de ajutorare a acestui segment cultural.

“Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul va sprijini printr-o schemă de ajutor de stat această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România vom pregăti normele sanitare pentru a se putea organiza astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor”, au declarat delegații Guvernului.

În 2019, Unold și Neversea au băgat în circuitul economic clujean 90 milioane euro. 25.000 oameni au fost plătiți pentru servicii în cadrul festivalurilor

Dincolo de impactul pe care îl produc marile festivaluri muzicale în economie, nu trebuie uitat nici aportul pe care acestea îl aduc în promovarea și consolidarea imaginii României, în rândul străinilor. Untold, Neversea, Electric Castle, Summer Well se  bucură de o recunoaștere internațională, având în vedere publicul străin care călătorește în România, special pentru a participa la aceste evenimente.Numai în cazul celor mai importante două manifestări, Untold și Neversea se estimează că, anul trecut, în cele 8 zile de festival, festivalurile au generat, în cele două comunități locale, o infuzie de capital de peste 90 milioane de euro. Bani care au intrat în circuitul economic local. La aceste sume se adaugă toți furnizorii și colaboratorii locali și naționali implicați în organizarea evenimentului, care pentru cele două festivaluri înseamnă anual peste 25.000 de oameni, iar ca sume achitate către aceștia, peste 25 milioane de euro.

 “Noi, Untold& Neversea am fost printre inițiatorii acestui dialog cu autoritățile încă de la începutul pandemiei, atunci când am mers către autorități și ne-am pus la dispoziție resursele umane, logistice, parteneriatele și chiar resursele financiare. Știm că a fost o perioadă grea pentru toată lumea, știm că a fost nevoie de o prioritizare, știm că au fost industrii poate nu chiar la fel de afectate ca cei în situația noastră, afectați în proporție de 100% timp de peste 12 luni, dar am înțeles că acele industrii au un impact în economie mult mai mare, am înțeles nevoia de rezolvare a acestor priorități. Însă odată așezate aceste lucruri, ne bucurăm că am găsit înțelegere și că se acordă atenție și industriei noastre, la fel cum s-a întâmplat în această perioadă în multe țări din Europa, acolo unde guvernele au sprijinit organizatorii de evenimente”, transmit oficialii evenimentelor.care au pus România pe harta destinațiilor de concert ale lumii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed