UPDATE – Cristian Ghinea, la moţiunea simplă împotriva sa: Am citit textul moţiunii, este un banc prost / PSD fuge de PNRR ca Dracu de tămâie

0
30
UPDATE – Cristian Ghinea, la moţiunea simplă împotriva sa: Am citit textul moţiunii, este un banc prost / PSD fuge de PNRR ca Dracu de tămâie

”Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, aşezat, serios despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul”, a afirmat Cristian Ghinea.

Acesta acuză PSD de mai multe ”minciuni gogonate” şi a detaliat aspectele din moţiune la care se referă.

Ghinea afirmă că au intrat 1.6 miliarde euro din fonduri strcturale în România, ceea ce înseamnă ”10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta”.

”Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorbţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55% în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a mai afirmat Ghinea.

”Spuneţi că Guvernul nu a alocat bani pentru combaterea epidemiei de COVID. Fals. 2,7 miliarde lei au fost alocaţi în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România. Sunt proiecte în curs de implementare. Şi aceste informaţii se gasesc pe site. Puneţi mâna şi citiţi că nu doare”, a mai afirmat Ghinea. 

Acesta susţine că PSD fuge de PNRR ca Dracu de tămâie.