UPDATE: Cu cât au crescut investițiile în unități de cazare în regim hotelier

0

Frumusețile naturii sau ale locurilor vor fi întotdeauna un prilej de a face o excursie turistică. Încă din cele mai vechi timpuri, activitățile dedicate timpului liber, explorării locurilor noi și cunoașterii istoriilor regionale au fost catalogate ca făcând parte din spectrul turismului. Astăzi, pe lângă faptul că deținem mijloace de transport rapide care ne permit deplasarea dintr-o zonă în alta, avem nevoie și de cazări minunate în care să ne relaxăm câteva zile. Veniturile pe care unitățile de cazare în regim hotelier le înregistrează sunt treptat mai mari, constantă ce determină cât mai multe investiții în acest domeniu.

Pandemia și investițiile în unități de cazare în regim hotelier

Restricțiile impuse de pandemie au revitalizat turismul intern. Chiar dacă inițial pandemia a impus restrângerea totală a activităților ce puteau fi desfășurate și remote ulterior, lucrurile au început să-și revină treptat la normal. Județe din țară precum Sibiu, Cluj, Brașov sau București au început să aibă, în plină pandemie, un boom al numărului de apartamente scoase la închiriat în regim de cazare. Au existat mai mulți indicatori pe care clienții i-au prioritizat în alegerea unui apartament în detrimentul unei camere de închiriat obișnuite. Printre aceștia se numără centralitatea locației, spațiul mult mai mare și amenajarea, panorama, dotarea din bucătărie, gazdele și restaurantele din împrejurimi.

Ce îi determină pe investitori să investească în unitățile de cazare în regim hotelier? Poate pasivitatea veniturilor. Odată ce ți-ai identificat câteva apartamente pe care să le cumperi la prețuri bune și în locații de top, este ușor ulterior să îți amortizezi investiția și să obții chiar și profit în scurt timp.

Motivațiile creșterii investițiilor

În locul hotelurilor tradiționale, unii turiști optează pentru unități de cazare mai puțin obișnuite, cum ar fi apartamentele închiriate ca hoteluri pe airbnb. Cumpărarea unei proprietăți pentru închiriat nu mai este o modă nouă. Apartamentele situate în zone centrale sau semicentrale, aproape de centre comerciale și birouri obțin în continuare cele mai bune randamente din punct de vedere al valorii de închiriere față de valoarea de achiziție, mai ales atunci când sunt închiriate în regim hotelier. Deși zonele centrale au cel mai mare venit din închiriere raportat la prețul unui apartament, nu este neapărat o condiție necesară pentru ca proprietatea să aibă clienți. Cu toate acestea, se remarcă o discrepanță foarte mare între ceea ce doresc investitorii. Fie doresc să realizeze investiții în zone mai puțin cunoscute pentru a le mediatiza frumusețea locului fie, apelează tot la zone centrale pentru închiriere în regim hotelier.

Sfaturi de urmat pentru investitori – MRG Apartments

Cu siguranță turismul în România este în continuare un punct de atracție atât pentru români cât și pentru străini. Pentru a obține cu adevărat profit dintr-o afacere este esențial să vă raportați la trend-urile de pe piață din momentul respectiv. Există momente în care construirea unei pensiuni (cu mai multe unități de cazare implicit) poate fi împovărătoare dacă zona nu este suficient de ofertantă în materie de atracții turistice. Puteți foarte ușor să realizați venituri pasive din cumpărarea unor apartamente pe care ulterior să le închiriați în regim hotelier în diverse zone cu potențial al României. Comparativ, este mult mai ușor să cumperi și să faci câteva renovări decât să construiești totul de la 0. Prin urmare, pentru viitorii investitori, subliniem importanța orientării pe piață. Analizați cu rigurozitate ceea ce își doresc turiștii, ce fel de comportamente au ca și consumatori de servicii, exploatați zonele frumoase ale țării și luați decizia care poate produce profit. De ambele părți există un nivel ridicat de angajabilitate. Trebuie doar să evaluați corect modul în care puteți obține ușor venituri din investițiile realizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.