x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(8) "economie"

UPDATE – Pană de curent în mai multe zone din nord-vestul ţării. Azomureş anunţă că a oprit mai multe instalaţii de pe platformă, din cauza avariei /Transelectrica: S-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 08.01.2021, 17:27

UPDATE –  ” Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţãri. La nivelul României a fost afectatã zona de nord-vest a ţãrii”, arată Transelectrica într-un comunicat.

Reţeaua Electricã de Transport din România a fost readusã la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, spun reprezentanţii Transelectrica.

”Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmeazã sã fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E”, adaugă ei.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Mai multe zone din nord-vestul au rămas vineri după-amiază fără electricitate, în urma unei avarii de sistem pe interconexiuni în reţeaua de transport al energiei electrice. Între judeţele afectate sunt Sibiu, Cluj şi Maramureş, responsabili ai Transelectrica precizând că se lucrează pentru remedierea defecăiunii apărute.

Oana Miriţă, purtătorul de cuvânt al Tranelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul reţelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariţia avariei atât în România, cât şi în alte ţări”.

”Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş”, a informat compania.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic.

”Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, spun reprezentanţii companiei.