AcasăEconomieUPDATE - Preşedintele american, Joe Biden, anunţă sancţiuni împotriva Rusiei - VIDEO

UPDATE – Preşedintele american, Joe Biden, anunţă sancţiuni împotriva Rusiei – VIDEO

Declaraţiile preşedintelui SUA vin în urma deciziei preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a recunoaşte independenţa celor două republici separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi a ordinului de a desfăşura trupe ruseşti în Donbas.

 

Biden a afirmat că Putin a susţinut „în mod bizar” că cele două regiuni pe care le-a recunoscut ca state independente nu mai fac parte din Ucraina.

 

„Acesta este începutul unei invazii ruse a Ucrainei”, a spus el, făcând referire la discursul lui Putin de luni şi la aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimitere de trupe în Donbas.

 

„Voi începe să impun sancţiuni drept răspuns, sancţiuni care merg mult mai departe de paşii pe care noi şi aliaţii şi partenerii noştri le-am aplicat în 2014. Dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiţi să mergem mai departe cu sancţiunile”, a spus Biden.

 

Biden spune că SUA vor colabora cu Germania pentru a se asigura că proiectul conductei Nord Stream 2 „nu va avansa”.

 

Rusia va plăti un preţ şi mai mare dacă va continua agresiunea – inclusiv sancţiuni mai severe, avertizează el.

 

Biden a precizat că a păstrat legătura în mod constant cu liderii europeni, inclusiv cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

 

SUA, aliaţii şi partenerii săi au lucrat la unison, spune el.

 

“Suntem uniţi în sprijinul nostru pentru Ucraina. Suntem uniţi în opoziţia noastră faţă de agresiunea rusă. Suntem uniţi în hotărârea noastră de a ne apăra alianţa NATO”, a spus preşedintele.

 

Biden a afirmat că nu are intenţia de a lupta cu Rusia, dar promite că va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO.

 

El a adăugat că nu ai nevoie de sânge decât dacă intenţionaţi să începi un război – făcând referire la dezvăluirile conform cărora Rusia şi-a făcut provizii de sânge în apropierea graniţei cu Ucraina.

Ultimele Articole