AcasăEuropaUrgia a lovit Marea Britanie. Oamenii sunt sfătuiți să evite călătoriile

Urgia a lovit Marea Britanie. Oamenii sunt sfătuiți să evite călătoriile

În ultimele 24 de ore, meteorologii din Marea Britanie au emis avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții care s-au abătut peste țară.

Din această cauză, patru aeroporturi din Londra s-au închis parțial sau complet, apoi au reluat timid și foarte greoi fluxul zborurilor.

Din cauza vremii rea, zeci de curse au fost anulate sau amânate doar Heathrow și Luton. Nici situația pe Stansted și Gatwick nu este mai roz.

Transportul feroviar și cel rutier au fost și ele afectate

Pe lângă transportul aerian, au fost afectat și cel feroviar și rutier.
Şoferii aflaţi pe autostrada M25 au rămas blocaţi timp de mai multe ore după ce un tronson al şoselei aglomerate a fost închis pe ambele sensuri.

Au fost semnalate întârzieri şi pe alte drumuri din regiune, printre acestea M11, M2, A21, A27 şi A249, conform serviciului naţional al autostrăzilor, National Highways. Poliţia din Sussex a emis o avertizare pentru drumuri „periculoase”.

În același timp, mai multe linii de cale feerată au închise. Compania Southeastern a emis o alertă prin care pasagerii erau sfătuiţi să nu călătorească.

De asemenea, tot din cauza ninsorilor, o astfel de întrerupere de acest gen a fost înregistrată și la companiile feroviare Greater Anglia, South Western Railway şi Southern.

Patru copii, salvați la limită, după ce au căzut într-un lac înghețat

Vremea rea din Marea Britanie a fost, ieri, la un pas să facă și primele victime. Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare.

Copiii au fost recuperaţi și salvați în ultimul moment: „Ştim că prognoza meteo pentru următoarele câteva zile indică frig extrem; vă rog, adulţi şi copii deopotrivă, staţi departe de ape deschise, sub nicio formă nu vă aventuraţi pe gheaţă, indiferent cât de groasă sau sigură credeţi că ar putea fi”.

Aeroporturile Gatwick şi Stansted din regiunea Londrei şi-au închis pistele, duminică, pentru îndepărtarea zăpezii.

Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.