x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(7) "externe"

Următoarea criză financiară, provocată chiar de cei care ar trebui să o prevină

London School of Economics avertizează într-un studiu că autorităţile financiare privesc într-un mod obtuz riscurile care ameninţă sistemul bancar mondial. Toate băncile, indiferent de dimensiuni şi de situaţia internă, sunt obligate să respecte un singur set de reguli, ceea ce ar putea, de fapt, să le destabilizeze pe unele dintre ele în loc să le ofere mai multă siguranţă.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.07.2015, 6:34

În studiul sau, Departamentul de cercetare al London School of Economics spune ca autoritățile financiare se bazează pe un singur scenariu de criză atunci când evaluează riscurile la care sunt supuse băncile. Englezii consideră că această abordare este greșită, deoarece viitorul depinde de foarte multe variabile și, în plus, riscurile ar trebui evaluate în funcţie de fiecare bancă în parte.

Citat de ziarul britanc The Telegraph, studiul avertizează că al treilea acord Basel, regulamentul care stabilește capitalul și lichiditățile de care au nevoie băncile pentru a face faţă unei crize, se bazează pe scenarii de risc cu o precizie mai redusă decât precedentul acord.

 

mai multe, pe digi24