x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Următorul preşedinte al Comisiei European ar putea fi din Bulgaria

Liderii europeni au discutat potenţialele nominalizări săptămâna trecută la Sibiu, în cadrul summitului consacrat viitorului post-Brexit al UE, iar Kristalina Georgieva, din Bulgaria, a fost desemnată ca unul dintre principalii competitori la preşedinţia Comisiei Europene, susţine Bloomberg, citat de Libertatea.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.05.2019, 13:55

În cadrul summit-ului de la Sibiu s-ar fi negociat funcţiile de președinte al Comisiei Europene, preşedinţia Consiliului European şi a Băncii Centrale Europene (BCE). Lista de numiri ar urma să fie finalizată la următoarea reuniune a liderilor europeni care va avea loc pe 28 mai la Bruxelles.

 

Kristalina Georgieva a ocupat în trecut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi în perioada 2014 – 2016 a fost comisar pentru buget, supervizând prima reducere a bugetului multianual al UE. Ea a lucrat pentru prima dată în 1993 pentru Banca Mondială şi din 2017 este director general al instituţiei financiare mondiale. Un purtător de cuvânt al Băncii Mondiale a precizat că instituţia nu comentează asupra speculaţiilor privind angajaţii săi.