AcasăExterneUrmează un nou război: cel pentru apă

Urmează un nou război: cel pentru apă

„Avem o mulțime de probleme legate de apă în numeroase locuri. Acum sunt multe știri din California, însă aceasta nu este singura zonă cu risc”, a declarat Jim Rogers, om de afaceri, investitor și autor american, preocupat de problema insuficienței apei.

 

Omul de afaceri se așteaptă ca nevoia de apă să ducă la apariția unor războaie. „Vor fi războaie în Orientul Mijlociu pentru petrolul din estul Mării Roșii, dar în vest vor fi războaie pentru apă, din moment ce în acea regiune există serioase probleme cu apa. De asemenea, avem probleme în regiunile vestice ale SUA”, a declarat acesta, într-un interviu publicat de Zero Hedge.

 

Jim Rogers afirmă, totodată, că apa este una dintre cele mai mari oportunități din toate timpurile. „Dacă privești la întreaga lume, observi că în unele părți se dezvoltă lipsuri uriașe de apă, însă, în același timp, există o mulțime de apă în alte părți, exact în locurile în care nu este nevoie, precum apa din Siberia, adică nu acolo unde se află majoritatea oamenilor”, a precizat acesta.

 

Una dintre țările care are probleme uriașe cu apa este China. „În primul rând, ei au apa în locurile în care nu este nevoie de ea și, în al doilea rând, apa este, în multe cazuri, teribil de poluată”, explică omul de afaceri american. În prezent, chinezii cheltuiesc o mulțime de bani în încercarea de a rezolva această problemă și cineva va câștiga mulți bani dacă îi va ajuta pe chinezi să-și rezolve problemele asigurării cu apă, consideră acesta.

 

În ceea ce privește situația din California, Jim Rogers declară că întreaga regiune de sud-vest a SUA se confruntă cu dificultăți în asigurarea cu apă. Și, dacă problemele vor continua, America va trebui să treacă prin schimbări majore. „Dacă ai apă și pământ roditor, vei fi foarte, foarte bogat”, spune acesta. Potrivit investitorului, California nu se va transforma într-un deșert în următorii ani, însă acesta este un proces care continuă.

Ultimele Articole