x


  • EUR
    4.8321
    USD
    4.1089
string(7) "politic"

USR: Barna și Dăncilă sunt bară la bară

Lupta între Dan Barna și Viorica Dăncilă este foarte palpitantă.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 10.11.2019, 17:56

Simulările USR arată că finalistul din turul II la prezidențiale – Dan Barna (USR-PLUS) sau Viorica Dăncilă (PSD) – se va decide la câteva mii de voturi și cei doi concurenți sunt „bară la bară”, a transmis sâmbătă europarlamentarul Cristian Ghinea.

 

„Pe simulările noastre, câteva mii de voturi vor face diferența – depinde de tine să faci istorie în următoarele ore. Dragi prieteni, suntem foarte aproape de un rezultat istoric. Nu vă lăsați intoxicați de cifre scoase din burtă de presa sistemului. Așa au zis și la europarlamentare, sondajele lor ne dădeau la multe procente în spatele PSD și în ziua alegerilor ne-am bătut la diferență de mii de voturi. Sondajul USR-PLUS recent arată că e o distanță mică. Simulările făcute de noi pe prezența de vot actuală ne arată că Dan și Dăncilă vor fi la mii de voturi.

 

Gândiți-vă la câteva lucruri: la europarlamentare noi am avut 199.000 de voturi din Diaspora și PSD doar 9.000. Și gândiți-vă că prezența la vot e acum, în Diaspora, peste orice record anterior. Pe județe, vedem mobilizare în Cluj, în București, în Brașov – unde am câștigat alegerile europarlamentare. Prezența la vot la orașe – peste rural.

 

Repet: sondajul nostru (metodologia validată data trecută la europarlamentare, singurul sondaj care a arătat scorul final) ajustat pe prezența la vot ne dă un rezultat bară la bară cu PSD. Acum e despre mobilizare la vot”, a scris Ghinea pe Facebook.