x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

USR cere deschiderea terenului din jurul Casei Poporului către cetăţeni

Uniunea Salvaţi România a lansat o petiţie pentru deschiderea terenului din jurul Casei Poporului către cetăţeni şi organizarea unui concurs internaţional de urbanism şi peisagistică pentru amenajarea spaţiului ca parc public.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.03.2018, 12:39

Petiţia este adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

 

 

„Instituţiile publice au nevoie de spaţii publice. O Românie democratică se construieşte cu instituţii democratice care au nevoie de spaţii deschise, accesibile şi inclusive. Domnilor preşedinţi, nu ne putem preface că suntem democraţi în casa şi în curtea lui Ceauşescu”, susțin reprezentanţii USR.
 

La iniţiativa acestora, o echipă multi-disciplinară de arhitecţi, urbanişti şi peisagişti din Copenhaga şi Bucureşti a explorat posibilităţile de amenajare urbanistică şi peisagistică a terenului din jurul Palatului Parlamentului şi legăturile acestuia cu terenurile din jur şi cu oraşul.
 

Planşele realizate de ei au fost expuse în Parlament săptămâna trecută.
 

„La lansarea expoziţiei au participat parlamentari de la toate grupurile politice, deoarece ne dorim ca acesta să fie un proiect comun al Parlamentului României pentru a reuşi să îl scoatem din starea de izolare, din spatele barierelor construite de regimul comunist”, precizează USR.

 

Petiţia este postată pe site-ul campaniamea.de-clic.ro