USR punctează la imagine! Un parlamentar explică de ce DEMISIA e absolut gratuită

Deputatul Adriana Săftoiu susține că gestul parlamentarilor USR de a-și da demisia pentru a nu primi pensii speciale este o mișcare doar pentru imagine pentru că pensia specială nu o poți primi dacă o soliciți.

 

 

ADIO Crăciun! OMS avertizează. Care e cea mai bună opțiune

 

Iată argumentarea deputatului Adriana Săftoiu:

 

”Ca imagine poate să dea bine, dar în realitate nu e nevoie de nici o demisie ca să nu primesti pensia specială. Ca să o primesti trebuie să o ceri. Nu o ceri, nu o primesti. E un act de voință, nimeni nu te obligă să o primesti. Plus că demisii date in ultimele zile de mandat sunt aproape inutile. Ca să înceteze mandatul nu e suficient să iti dai demisia, trebuie ca Parlamentul să le valideze si e destul de greu să mai cred că se va întruni Parlamentul actual in ultimele două zile din această legislatură ca să valideze niste demisii. Si o spun in cunostință de cauză dându-mi demisia din Parlament in 2012 cu un an inainte să imi termin mandatul, adică să fie timp să valideze incetarea mandatului.”

 

Raed Arafat se vaccinează! Motivul invocat de șeful DSU

 

Parlamentarii USR au decis, marți, în unanimitate să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi.

„Am decis să ne asumăm că nu vom beneficia de pensii speciale, dar e o condiție pentru participarea la noua guvernare. Este un mesaj foarte clar. (…) E o decizie luată în unanimitate”, a declarat Barna.

Liderul USR a cerut convocarea conducerii parlamentului de urgență și organizarea miercuri a unei ședințe comune pentru a abroga articolele din statutul parlamentarilor care prevăd acordarea de pensii speciale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri