x


  • EUR
    4.8358
    USD
    4.2483
string(7) "politic"

USR pune iar CONDIȚII pentru susținerea Guvernului ORBAN

USR va sustine Guvernul Orban daca isi va asuma rezolvarea a trei probleme.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 16.10.2019, 13:14

USR, prin vocea deputatului Stelian Ion, a anuntat, miercuri, ca formatiunea sa va sustine Guvernul Orban daca isi va asuma rezolvarea a trei probleme: desfiintarea Sectiei Speciale, alegerea primarilor in 2 tururi si abrogarea Legii recursului compensatoriu.

 

“Orice discutie referitoare la sustinerea unui nou guvern ar trebui sa plece de la asumarea rezolvarii a 3 probleme stringente:

 

1. Desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si evitarea pensionarii anticipate a mii de magistrati incepand cu 1 ianuarie 2020, care ar putea arunca intregul sistem judiciar in colaps.

 

2. Alegerea primarilor si presedintilor de consilii judetene in 2 tururi. Debaronizarea Romaniei este o prioritate absoluta acum, nu incepand cu 2024, or daca nu se produce o schimbare legislativa inainte de sfarsitul acestui an, batalia este pierduta pentru inca un mandat, ceea ce, in ciuda discursului public, poate fi convenabil PNL pentru ca au multi primari avantajati de actualul sistem.

 

3. Abrogarea Legii recursului compensatoriu. Astazi probabil ca in Romania vor fi eliberati alti si alti criminali, talhari si violatori in baza acestei legi odioase”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

 

Deputatul a precizat ca “daca dl. Ludovic Orban nu isi asuma rezolvarea urgenta, pana cel tarziu la sfarsitul lunii noiembrie, a acestor probleme, consider ca orice discutie referitoare a acordarea unui vot de incredere devine inutila”.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM