USR va propune o listă de miniștri chiar și fără PNL: „Nu ma joc cu mandatul”

Biroul National al USR a decis, miercuri seara, sa continue discutiile cu fostii parteneri de coalitie – PNL si UDMR -, in paralel cu redactarea unui program de guvernare si propunerea unei liste de ministri, se anunta intr-un comunicat de presa.

Biroul National USR a discutat miercuri seara toate scenariile, dupa intalnirea initiata de Dacian Ciolos, prim-ministru desemnat si presedintele al Uniunii, cu liderii PNL si UDMR si cu presedintele grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Potrivit sursei citate, „in asteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor acestor partide”, Biroul National al USR convoaca pentru duminica, la ora 18,00, Comitetul Politic, „avand un singur punct pe ordinea de zi – analiza si aprobarea programului de guvernare si a echipei guvernamentale”.

„Pentru mine, in calitate de prim-ministru desemnat, lucrurile sunt clare. Vom cauta sa reformam coalitia cu PNL si UDMR si pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formula de guvernare cu presedintii celor doua partide. Insa, in paralel cu aceasta incercare de negociere, am luat cateva decizii pentru ca avem un calendar clar si scurt pentru a prezenta un guvern in Parlament si asta se va intampla si daca ajungem la un acord, si daca nu. In aceste conditii, Biroul National al USR a decis sa continue discutiile cu fostii parteneri, in paralel cu redactarea unui program de guvernare si propunerea unei liste de ministri. Dorinta noastra e refacerea coalitiei, iar in cazul in care negocierile dureaza mai mult decat perioada formala sau esueaza e nevoie sa oferim o solutie functionala pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Ciolos, citat in comunicat.

Ulterior, Dacian Ciolos a transmis pe Facebook ca si-ar dori sa se termine acest „balet al divertismentului politic in care persoanele sunt mai importante decat rezultatul”.

„Foarte multe emotii in aceste momente, nume peste nume, declaratii si intrebari care tin mai degraba de un ‘reality show’ decat de o situatie care implica mult echilibru si urgenta. Fostii nostri parteneri m-au rugat sa astept pana maine pentru a vedea daca partidele lor sunt de acord sau nu sa reformam coalitia. Am decis sa astept pana vineri. Nu avem prea mult timp la dispozitie, dar am decis sa astept, pentru ca un eventual guvern sustinut de coalitie ar fi cel mai bun lucru acum”, a scris Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

El subliniaza ca nu se joaca cu mandatul primit de la seful statului: „In rest, nu ma joc cu mandatul primit de la presedintele Romaniei, asa cum nu ma joc atunci cand discutam despre lunile care urmeaza”.

„Situatia politica este instabila, situatia economica se degradeaza, situatia medicala este dezastruoasa. Si, cu toate acestea, primesc intrebari peste intrebari despre jocurile politice care fascineaza pe toata lumea in aceste momente. Nu cad prada disonantei si am rabdare, pentru ca in aceasta perioada trebuie ca cineva sa aiba calmul necesar rezolvarii unei crize. Mi-as dori sa terminam acest balet al divertismentului politic in care persoanele sunt mai importante decat rezultatul. Nu cer nimanui sacrificii politice, dar sper ca inca suntem suficienti oameni maturi care sa stie ca solutiile implica renuntare, poate o forma de sacrificiu, dar si diplomatie”, afirma prim-ministrul desemnat.

Dacian Ciolos subliniaza ca exista „un inceput de negociere” si ii roaga pe oamenii de presa, analisti sau simpli pasionati de jocul politic sa inteleaga ca „de rezultatul din aceste zile depinde viata multor cetateni ai Romaniei”.

„Am fost azi intrebat si daca am impresia ca as putea fi un premier de sacrificiu. Raspunsul meu e simplu: da, oricine isi va asuma guvernarea in urmatoarele saptamani si luni va face un sacrificiu. Partidul care isi asuma guvernarea in urmatoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru ca va fi o perioada foarte grea. Mai mare sacrificiu decat cel de a guverna in aceasta perioada, din punct de vedere politic, nu cred ca exista. Noua nu ne e teama de acest lucru”, reitereaza Ciolos.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed