x


 • EUR
  4.6605
  USD
  3.9612
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  31%
  Presiune

  34711 hPa
string(12) "turismhoreca"

Vacanta ca in povesti: 7 sate spectaculoase in care nu te-ai gandit sa mergi

Vrei o vacanta linistita, departe de aglomeratia marilor orase europene? Iata 7 sate cochete, parca scoase din carti din povesti pe care sa le descoperi in acest an.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.05.2017, 19:10 | Actualizat: 19.05.2017, 19:10

Setenil de las Bodegas

 

Setenil de las Bodegas este un sat in Spania construit sub stanca, unde traiesc 3.043 de oameni. Locul a devenit o atractie turistica tocmai datorita arhitecturii sale unice.

Setenil de las Bodegas se afla in provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, in sudul Spaniei, este plin de casute albe construite in si din peretele de stanca al Cheilor Raului Trejo si se intinde pe o suprafata de 82 km patrati.

 

Riomaggiore

 

Cu case colorate care parca atarna deasupra mariii si valuri turcoaz care se sparg in stanca, Riomaggiore pare decupat dintr-o carte de povesti scrisa la malul Marii Ligurice. Riomaggiore este un sat cu peste 1.600 de locuitori in parcul national Cinque Terre din zona La Spezia, Italia.

Daca nu ai planuit nicio vacanta, iti recomandam sa mergi cat mai curand sa vezi Riomaggiore si celelalte 4 sate din Cinque Terre intrucat italieni au inceput sa limiteze numarul turistilor in aceasta zona protejata.

 

Popoye Village

 

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul “Popeye” din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, in cateva ore, intre Bucuresti si Aeroportul International Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport catre Satul lui Popeye, unde ajungi in cel mult o ora.

 

mai multe, pe wall-street.ro