x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(16) "instant-articles"

Valentin Ionescu (ASF): S-au înregistrat progrese în ceea ce privește digitalizarea pentru piața de asigurări din România.

În ultimele luni, s-au înregistrat progrese în materie de digitalizare pentru piaţa românească de asigurări.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.11.2020, 18:36

Piaţa românească de asigurări a înregistrat progrese, în ultimele luni, în materie de digitalizare, iar avantajele sunt, printre altele, reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor, a afirmat, joi, Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 

CIOLACU a spus ce se va întâmpla cu TUDORACHE după alegeri

 

“În ultimele luni, s-au înregistrat progrese în materie de digitalizare pentru piaţa românească de asigurări, aşa cum am fi văzut în mod normal în câţiva ani. Potrivit analizelor, avantajele digitalizării sunt: reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor şi altele”, a spus Valentin Ionescu, la conferinţa UNSICAR -Tendinţele de transformare digitală care au deja impact în remodelarea lanţului valoric în asigurări.

El a declarat că asigurarea cibernetică adaugă valoare, creşte rezilienţa, scade impactul financiar.

 

Germania vrea un acord UE prin care toate stațiunile de schi să fie închise până anul viitor

 

“Asigurătorii, dar și intermediarii, trebuie stimulaţi să îşi evalueze riscurile cibernetice, dar şi să monitorizeze continuu menţinerea măsurilor împotriva acestor riscuri. Odată cu digitalizarea, asigurătorii şi intermediarii trebuie să ofere consultanţă, inclusiv juridică, în ceea ce priveşte produsele de asigurări”, a spus Valentin Ionescu.

El a menţionat că Autoritatea de Supraveghere Financiară asigură monitorizarea pieţei asigurărilor pentru a identifica soluţii tehnologice inovatoare, implementate de companiile de asigurări, pentru a răspunde contextului actual, caracterizat de criza generată de COVID-19, şi pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse de asigurare.

“Site-ul web al grupului InsurTech HUB a fost actualizat constant şi s-a menţinut o legătură strânsă între membrii InsurTech HUB şi ASF. Zona de Fintech Hub de pe site-ul ASF a fost implementată, de asemenea, pentru a susţine noile tehnologii”, a mai declarat Valentin Ionescu.