AcasăPoliticValeriu Nicolae, dezvăluiri despre Drulă: ”Este un om foarte bogat, dintr-o familie...

Valeriu Nicolae, dezvăluiri despre Drulă: ”Este un om foarte bogat, dintr-o familie extrem de bogată

Activistul civic Valeriu Nicolae, autorul memorabilei serii de dezvăluiri despre neclaritățile și gogomăniile din CV-urile politicienilor, scrie despre noul președinte interimar al USR, Cătălin Drulă, pe care mulți susținători ai formațiuni îl văd, după un mandat excelent la ministerul Transporturilor, ca un potențial salvator al partidului aflat în scădere în preferințele electoratului.

Valeriu Nicolae spune că Drulă nu ar avea stofă de mare lider, că e „foarte reformist” „pe vorbe” și că ar fi în relații strânse cu personaje dubioase din partid. Printre cei nominalizați se numără europarlamentarul Vlad Botoș (foto sus) care, la aproape trei ani de mandat în Parlamentul European, încă nu are CV-ul la vedere, de unde să rezulte meritocrația, dar și Amelia Giurcan, șefa USR Călărași. Aceasta din urmă, spune Nicolae, a fost membră a PSD și este măritată cu „domnul Gigi Giurcan” care a lucrat pentru serviciile secrete din 1998 până în 2016, (SIPI și DIPI, fostul „Doi și un sfert”, fiind șeful acestei structuri la Călărași, începând din 2010).

Despre Amelia Giurcan, Valeriu Nicolae a mai scris pe larg în Libertatea, arătând că a mințit când a susținut că nu a fost membră a PSD. Detalii AICI.

Redăm integral mai jos observațiile lui Valeriu Nicolae despre echipa și apropiații controversați ai lui Cătălin Drulă:

„Eu nu sunt deloc convins de Drulă ca lider al USR. Cred că este un om inteligent, că a fost cel mai bun ministrul al Transporturilor și că pe partea de transporturi este foarte bun. Vreau să fiu convins că va fi un lider bun. Trecem peste aroganța lui celebră, lipsa de experiență managerială care să justifice ambiția de a conduce un partid și inabilitățile lui empatice. Poporul USR-ist vrea lideri cu mână de fier, asta este.

Una dintre problemele pe care le am cu el este legată de suma forfetară, aia de o pot lua politicienii pe semnătură. Bani publici care nu trebuie justificați în niciun fel. Drulă este un om foarte bogat dintr-o familie extrem de bogată și cu legături foarte solide cu sistemul. Ca ministru a fost plătit senzațional de bine. Ce rost a avut să mai ia încă o medie de 12.000 de RON pe lună din banul public? Maxim permis sunt 14.010 RON. Pe vorbe, domnul Drulă este foarte reformist. Mai greu cu practica. În trecut a mai existat un incident legat de bani care dovedește că domnul Drulă are tendințe sociopate, adică consideră că regulile se aplică altora dar nu domniei sale.

Unul dintre oamenii cei mai importanți ai echipei Ghinea, Drulă, Barna este Vlad Botoș. El este omul de bază când vine vorba de autobuze în USR – autobuze care susțin întodeauna echipa domnului Drulă. I-am cerut acum 13 zile domnului Botoș să-și publice CV-ul. A zis că sigur, că acum, că iară acum. Tot nepublicat este.

Biografia romanțată a domnului Botoș are o mulțime de probleme. Nu faptul că nici măcar nu stim când a terminat o fabrică de diplome la privat e problema mare, ci faptul că activitatea lui civică, precum și activitatea profesională, ridică mari semne de întrebare. Domnul Botoș nu avea cum să facă civism căci a ocupat poziții de conducere extrem de importante în trei partide – pentru 11 ani (de la 19 ani) fiind secretar general al PNȚCD la Arad, apoi secretar general la Forța Civică (partidul lui Viorel Lis) și apoi șeful tineretului PNL la Arad. Remarcabil este faptul că domnul Botoș a trecut cu o parte din filiala de la Forța Civică la PNL, ca protest pentru că Forța Civică se opunea alianței USL, iar domnul Botoș își dorea participarea la guvernarea PSD, PNL, PC (partidul lui Dan Voiculescu). 

Singura perioadă în care domnul Botoș nu a fost în politică este între 2015 și 2016 și nu există nicio dovadă că ar fi fost implicat civic înainte de intrarea în USR-ul care se declara împotriva traseismului. În declarația domniei sale pentru România Alege – un site care verifica integritatea candidaților la europarlamentare, domnul Botoș a declarat că a fost manager timp de 10 ani pentru o firmă din domeniul auto, ceea ce ar însemna că domnul Botoș a fost manager de la 22-23 de ani, lucru foarte improbabil. Domnul Botoș, cinstit și meritocratic, nu avea ce să caute pe lista de europarlamentare căci avea zero calități care să justifice prezența lui acolo. Domnul Drulă a fost negociatorul principal al USR pentru europarlamentare și șeful de campanie.

Un alt aliat foarte solid al echipei Drulă, Ghinea, Barna este șefa de la Călărași a USR, soție de ofițer de serviciu secret și propunerea PNL pentru un post foarte important de secretar de stat. Baronul PNL-ist pe care domnul Drulă l-a înregistrat pentru DNA este nașul șefei de la Călărași. Doamna Amelia Giurcan a mințit că nu a fost membră a PSD, a promis și ea că își va publica cv-ul de anul trecut și nu a făcut-o dar a votat disciplinat întodeauna echipa domnului Drulă. Problemele doamnei Giurcan sunt uriașe și totuși se trece peste ele pentru că votează întodeauna cu echipa Drulă, Ghinea, Barna, Botoș. Asta denotă cinism.

Dacă domnul Drulă rezolvă rapid problemele de mai sus – mai clar cere tuturor parlamentarilor USR să-și facă public felul cum își cheltuiesc sumele forfetare (sunt deja câțiva dintre ei care o fac, oameni pentru care am tot respectul) explică clar cum un traseist pro alianță PSD, PNL, PC a ajuns europarlamentar USR, deși meritocratic nu avea cum, ce va face în acest caz și cum va rezolva cazul Giurcan și alte multe similare, promit că voi avea încredere în bunele sale intenții. Deocamdată sunt sceptic”.

Amelia Giurcan – foto jos, stânga imaginii

amelia giurcanu

Ultimele Articole