Valul 4 al pandemiei poate fi prevenit! Raed Arafat a spus ce putem face

0
37

Raed Arafat anunță că al patrulea val ar urma să fie un val ”serios”, iar singura soluție pentru a-l putea evita rămâne vaccinarea anti-covid.

Șeful DSU a spus că există suficiente doze de vaccin, dar că trebuie să existe și doritori.

„Trebuie să continuăm campania care, la început, a mers foarte bine, după care a scăzut entuziasmul pentru vaccinare. A scăzut pentru că unii cred că am trecut prin tot și gata. Nu. Dacă vrem să trecem și să fim chiar siguri, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

În același timp, secretarul de stat a spus de câteva ori că în România „stăm foarte bine”, dar că trebuie continuată vaccinarea, mai ales că evoluția pandemiei este încă necunoscută.

„Vedem că sunt unele țări, chiar cu vacccin cu tot, care au deja creșteri semnificative”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre declarațiile lui Florin Cîțu

Acesta a vorbit și despre declarațiile mai multor lideri politici, inclusiv ale premierului Florin Cîțu, care a spus recent că „n-ar trebui să avem discuții despre valul patru”.

În acest context, Raed Arafat a subliniat că acest lucru va fi posibil „dacă toți ne facem treaba”.

„Adică dacă acceptăm că soluția de prevenire rămâne vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, da, putem preveni un val 4 serios și, chiar dacă va fi, va fi unul nesemnificativ sau care nu va avea impactul pe care l-am avut cu celelalte valuri”, a precizat Raed Arafat, care a adăugat că „nimeni nu poate să spună că nu este posibil” să fie un val 4.