AcasăEconomieVânzările de carte au scăzut cu peste 30% în 2009

Vânzările de carte au scăzut cu peste 30% în 2009

 Editurile speră însă la o dezmorţire a pieţei după Târgul de carte Gaudeamus.

Aproape 4.700 de titluri de carte au fost publicate de la începutul anului pe piaţa românească, de trei ori mai puţime decât anul trecut. În 2008 au aparut 15.000 de titluri noi. Editurile de plâng de scăderi ale vânzărilor de peste 30%.

“Din păcate anul 2009 nu fost cel mai bun pentru ca inca de la inceputul anului vanzarile au scazut cu 20%. Pe perioada verii s-a ajuns chiar  la o scadere de 35%”, a declarat Cristina Voiţu, Editura Aquila.

De mai mult succes s-au bucurat cărţile de nişă, în special cele adresate copiilor.

“Vanzarile noastre nu au scazut pentru ca am avut o viteza de reactie foarte mare, imediat dupa declansarea crizei am inceput sa scoatem multe titluri la preturi foarte mici”, a declarat Diana Mocanu, director general, editura Gama.

Peste 200 de edituri vor prezenta cele mai recente apariţii de carte la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură. Târgul, care se desfăşoară la Romexpo, se închide pe 29 noiembrie.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole