x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(14) "moneyamppeople"

Vedete la oraș, ”țărani” în probe! Mutatul la țară devine noul fenomen social

Dana Rogoz, Gheorghe Zamfir, Paul Surugiu ”Fuego”, Benone Sinulescu ori Bodo (Proconsul) se numără printre cei care au schimbat viața la oraș cu cea simplă, de la țară.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.07.2020, 15:34

Mutatul la țară devine un nou fenomen social cu adepți din ce în ce mai mulți și în zona artistică. Tot mai multe celebrități migrează la sat mai ales după experiența izolării în apartamente.

*Cum în Pipera nu mai regăsește liniștea de altădată, Bodo (proconsul) a cumpărat o casă de pe dealurile din preajma localității Topoloveni. Proprietatea, una tradițională, cu prispă și livadă, este locul ideal pentru ca micuții săi să alerge în voie și să uite de gadgeturi.

*”Regele naiului” așa cum a fost supranumit, Gheorghe Zamfir s-a întors în locul s-a născut și a copilărit la Găești, Dâmbovița. Mai precis în satul Cobia unde are o casă imensă și o curte plină, nu nu ”orătănii”, ci cu zeci de câini.

*Dana Rogoz și Radu Dragomir, soțul său, au cumpărat o casă tradițională casă săsească în comuna Viscri, județul Brașov. Vecini cu prințul Charles, până când casa va fi restaurant, cei doi și copiii lor locuiesc într-o spațioasă autorulotă de care s-au folosit până acum în voiaje.

*Bogdan Negroiu (El Negro) a părăsit Bucureștiul pentru liniștea de la marginea orașului. Bogdan și-a construit o casă în Comuna Măgurele, una cât mai ecologică, se bazează pe energie verde, muzicianul fiind cunoscut activist de mediu.

*Cunoscut de o țară întreagă drept Fuego, Paul Surugiu locuiește de câțiva ani la Vălenii de Munte, pe Velea Teleajănului. Artistul a fugit întotdeuna de viața la oraș. O perioadă a locuit în aproperea Bucureștiului, într-un sat ilfovean.

vedete-ce-s-au-mutat-la-tara

Dana Rogoz, Ovidiu Anton și Benone Sinulescu au îmbrățișat viața la țară

*Ovidiu Anton s-a mutat cu toată familia într-o comună din Giurgiu, la circa 30 de kilometri de București. Are o fermă în toată regula, unde să poată respira aer curat și care produce tot ce e necesar pentru o hrană curată, mai ales pentru fetița sa. Ovidiu Anton are zilnic lapte proaspăt de la caprele sale și oricând o friptură de găină, rață, bibilică ori curcan din propria fermă.În plus, campionul absolut la selecțiile Eurovision avea nevoie de spațiu pentru propria canisă

*Autor a zeci de melodii de muzică ușoară, muzicianul și compozitorul Alexandru Vilmanyi a lăsat Capitala pentru satul clujean Recea Cristur. Cel ce a constituit colonana sonoră a celebrei pelicule ”Nea Mărin Miliardar”, i-a compus Mihaelei Runceanu geniala melodie ”De-ar fi să fii” și-a ridicat singur o casă rustică și are o mica livadă și propria grădină și seră de zarzavaturi.

*Tot într-un sat din județul Cluj a ales să locuiască și Dorel Vișan. Originar din localitate (Teușeni), marele actor are o gospodărie de 3000 metri pătrați unde duce o viață simplă

*Retras din activitatea concertistică, Benone Sinulescu (83 ani) a lăsat obositoarele drumuri pentru a câștiga relaxare în curtea sa de la țară.S-a mutat cu soția sa într-o comună de lângă Arad (Bârzava), dar mai vizitează și conacul de la Siriu (Buzău), localitate de unde este originar.

*Actorul Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au ales un mediu liniștit și mai puțin poluat, în apropiere de Balotești. Aproape de pădure și lac, locuința  lor este înconjurată de pomi fructiferi, are organizată și o mica grădină de unde-și procură vara legumele.

*Varu’ Sandel alias Alexandru ”Sandu” Pop, este vedeta satului Plătărești, Călărași. Sunt patru ani de când actorul a lăsat bulevardele Bucureștiului pentru ulița satului, căci tot la țară a copilărit, dar în județul Sălaj

*Petre Geambașu, unul dintre cei mai cunoscuți șefi de orchestră români, duce o viață liniștită la Săftica, unde a cumpărat, în urmă cu ani buni o generoasă proprietate. Nu face agricultură, dar se îngrijește de cei patru câini ai săi și are chiar și propria sală de repetiții

*Rareș Timiș, cândva membrul trupei Impact, s-a întors după 10 ani de colindat mapamondul și s-a stabilit la țară.Solistul a simțit chemarea codrului strămoșesc, și astfel a pus capăt expedițiilor sale pe mapamond (Africa, America Latină)  pentru liniștea din Țara Hațegului, satul Peșteana (Hunedoara) A construit cu mana sa patru cabane din lemn, cu specific tradițional, ideale pentru cei ce vor să încerce, fie și pentru câteva zile, traiul la țară, în mijlocul naturii.

Petre Geambasu, Sandu Pop și Gheorghe Zamfir