AcasăMoney&PeopleVedetele care au candidat la alegerile locale 2020! Unele au reușit, altele...

Vedetele care au candidat la alegerile locale 2020! Unele au reușit, altele deja regretă că s-au înscris în bătălia electorală

Apreciatul solist de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu este unul din cei mai importanți artiști câștigători la recentele alegeri. Artistul (51 ani), pe numele său de buletin Dinu Ianchiș, a devenit noul șef al Consiliului Județean din zona pe care o reprezintă muzical de câteva decenii, Sălaj. Liberalul Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat detașat în fața contracandidaților săi, după 16 ani în care instituția a fost condusă doar de PSD-iști. Artistul a absolvit Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea și este directorul casei de cultură din Zalău, de asemenea, directorul ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”.

De la pupitrul știrilor Pro TV, la biroul de primar în Câmpulung Muscel! Elena Lasconi, surpriza alegerilor locale 2020, a reușit să câștige postul, totodată încrederea și voturile localnicilor.

“Oamenii au vazut ca nu am un discurs politic, ca sunt un om autentic. Secretul este sa iubesti oamenii. Am intrat in politica pentru a o folosi ca un instrument de a ajuta oamenii si de a face lucruri bune in orașul asta pe care îl iubesc. O sa se întample lucruri extraordinare aici. Îmi doresc sa fiu un exemplu pentru oamenii cinstiți. Intr-o sectie in care s-a votat de 30 de ani PSD am castigat cu peste 70%, iar primarul in functie a luat 4%. Nu suntem nascuti ca sa purtam razboaie. Nu sunt o idealista, sunt un om foarte pragramtic. Vechea clasa politica a angajat consultanți, dar nimic nu ne-a stat in cale. Oamenii au inteles ca nu mai merge si așa.”

În zadar s-a folosit Claudiu Bleonț de talentul său actoricesc deoarece locuitorii comunei Beliș, Cluj nu s-au lăsat convinși. Mai rău, au preferat să-l realeagă pe primarul în funcție, Viorel Matiș, condamnat la închisoare cu suspensare pentru luare de mită. Actorul și membrul PNL a fost susținut de Ludovic Orban, dar și de Emil Boc.

Nici Magda Catone, care s-a aflat pe listele PNL sector 2 București, nu  va schimba scena cu sediul primăriei. Partidul său a pierdut cursa. De asemenea, nici Monel Puia, muzicianul din legendara trupă Compact b și Conexiuni nu a răzbit, el și echipa de consilieri propusă de candidatul pentru Primăria Brașov, Mihai Costel (PMP). Noul primar va fi Allen Coliban.

Fosta canotoare Elisabeta Lipă, Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii profesioniste de Fotbal, dar și fostul selecționer al naționalei de fotbal Anghel Iordănescu au susținut Campania Gabrielei Firea degeaba.

Intrat ultimul în campania pentru Primăria București, Florin Calinescu a obținut 1,7% din voturile bucureștenilor în competiția pentru funcția de primar. Evident că nu a reușit dar notabil e că l-a depășit pe candidatul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu

Tatăl Loredanie Groza, scriitorul și poetul Vasile Groza și-a testat popularitatea candidând pentru Consiliul Local Onești, din partea PMP. Însă candidatul și echipa sa au termiat alegerile pe locul second.

Ultimele Articole