x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

Vela mulțumește celor care au fost la Sf. Andrei, deși Orban a nu a fost de acord cu această slujbă

Deși legislația interzice participarea la evenimente religioase pentru cetățenii din alte localități, arhiepiscopul Teodosie le-a cerut credincioșilor să vină la slujba de la mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei”. Ministrul Internelor le-a mulțumit credincioșilor participanți.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.11.2020, 14:56

„Ministerul Afacerilor Interne mulțumește organizatorilor ceremonialului religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei”, precum și tuturor credincioșilor prezenți, pentru înțelegerea și buna credință de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecție sanitară! Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedește, încă o dată, că cetățenii au înțeles necesitatea respectării restricțiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar și că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români și pentru români”, potrivit MAI.

 

Dezinfectanți de mâini neconformi, care pot provoca ORBIREA, pe piața din România

 

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică, precizează sursa citată.

 

Prețul carburanților din România a crescut în luna noiembrie

 

„Pentru a preveni producerea unor incidente, echipele de dialog special constituite i-au îdrumat pe pelerini și le-au oferit informații utile despre modul de organizare a evenimentului. Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2. Siguranța și sănătatea românilor, mai ales în această perioadă, sunt priorități ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Recomandăm în continuare cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autorități în actualul context epidemiologic pentru ca, împreună, responsabili și solidari, să trecem peste această perioadă dificilă. Având în vedere marea sărbătoare de astăzi, conducerea Ministerului Afacerilor Interne urează La mulți ani, tuturor celor care poartă numele Sf. Andrei și multă sănătate!”, potrivit MAI.

 

Conform datelor centralizate de forţele de ordine, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri, a mai menţionat prefectul judeţului Constanţa.