AcasăTech&ScienceInternetVeniturile şi profitul Google au urcat cu peste 30% în T2, depăşind...

Veniturile şi profitul Google au urcat cu peste 30% în T2, depăşind toate estimările

Acţiunile companiei au crescut cu 12% datorită rezultatelor neaşteptat de bune, calmând temerile investitorilor că lupta de pe piaţa socializării online cu Facebook şi Twitter costă prea mult şi afectează creşterea.

 

Spoturile publicitare afişate odată cu rezultatele căutărilor online, combinate cu operaţiunile companiei pe piaţa de display advertising şi publicitate mobilă au contribuit cel mai mult la creşterea veniturilor, după primele trei luni sub conducerea noului director executiv Larry Page.

 

Totodată, debutul solid al Google+, reţeaua de socializare prin care Google vrea să detroneze Facebook, a generat un val de optimism.

 

Page a declarat, într-o conferinţă cu analiştii, că Google+ are, la numai două săptămâni de la lansare, peste 10 milioane de utilizatori, deşi înscrierea se poate face momentan doar pe bază de invitaţie şi serviciul este încă în faza de teste.

 

Google a angajat 2.450 de persoane în trimestrul al doilea, numărul total al angajaţilor urcând la 28.768. Larry Page a sugerat că ritmul în care compania angajează ar putea încetini, deoarece decizia de la începutul anului de a mări salariile cu 10% a avut un impact neaşteptat de pozitiv asupra loialităţii.

 

Pe lângă campania de angajări, Google a cumpărat şase companii în trimestrul al doilea.

 

La nivelul primelor şase luni, veniturile Google au crescut cu 29%, la 17,6 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 13%, la 4,3 miliarde de dolari.

 

Ultimele Articole