x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

VERDICT NECRUȚĂTOR: “Noul DNA pentru magistrați”, inspirat din Inchiziție

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a criticat înființarea secției speciale ce va anchetă magistrații, operaționalizată prin OUG de Guvernul Dăncilă, în ciuda avertismentelor de la Comisia de la Veneția.

Author: Mihai Voican | Sursa: Realitatea.NET | Publicat: 11.10.2018, 12:13

Augustin Zegrean a spus, într-o intervenție la un post TV, că nu înțelege “nici graba, nici necesitatea” înființării secției pentru magistrați.

 

“Și Inchiziția avea secție specială pentru cardinali, probabil că de acolo ne-am inspirat”, a declarat fostul președinte al CCR, citat de Hotnews.

 

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că Ministerul Public deține toate resursele necesare pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, subliniind că actul normativ este unul în vigoare întrucât a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

 

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgentă privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției privind infracțiunile din Justiție, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ședința Executivului de miercuri.

 

Toader a susținut că motivul pentru emiterea OUG a fost faptul că la 23 octombrie „DNA nu mai are competență de a investiga acele fapte, iar secția, de pe hârtie, nu este operațională”.