VERTIK a selectat 10 Femei Lider cu experiență profesională cumulată de 200 de ani

0

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor anunță finalizarea etapei de selecție de către Juriu a 10 Femei Lider. Astfel, începem etapa următoare prin care vom elabora propuneri de politici publice cu scopul de a contribui la creșterea cu 1% a PIB-ului național prin antreprenoriat feminin.

Cele 10 Femei Lider au o experiență profesională cumulată de 200 ani, în diferite sectoare – academic, comunicare, marketing, antreprenoriat, educație, construcții, ONG-uri, majoritatea sunt antreprenoare.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator VERTIK pentru Viitor:

”Juriul a avut o misiune dificilă pentru că au aplicat pentru acest program doamne  extraordinare din toate colțurile țării, care au dorința și determinarea de a dezvolta România. Ne-am bucurat că peste 1.200 de doamne s-au arătat interesate de proiect, ceea ce arată încrederea în inițiativa VERTIK și în potențialul feminin. România are o resursă majoră de competitivitate în antreprenoriatul feminin și este de datoria noastră, a tuturor, să transformăm acest potențial într-un vector de creștere economică.”

Cele 10 FEMEI LIDER selectate sunt:

  • Dana Lupșa, Brașov – antreprenoare, brand strategist pentru antreprenoare, lector universitar doctor în management și președintele Asociației Happy Moms
  • Diana Mardarovici, București – antreprenoare, cu expertiză în dezvoltarea afacerilor și marketing, activistă civică, Consilier General al Municipiului București
  • Cristina Chiorsac, București – consultant independent resurse umane, consilier în dezvoltare personală
  • Marilena Gheorghe, București – antreprenoare, cu experiență vastă în marketing și comunicare, Director Executiv al ONG-ului SuperTeach
  • Cristina Grigore, Cluj-Napoca – antreprenor social, inovator social, voluntar și director de programe în găsirea de soluții eficiente pentru bunăstarea copiilor și familiei, pe două direcții – sănătate și educație
  • Cătălina Verdeș, București – antreprenoare, ecologistă activă implicată în mai multe proiecte de protejare a mediului înconjurător
  • Adina Risipitu, Petroșani – antreprenoare, profesor învățământ primar, realizator de emisiuni
  • Diana-Maria Georgescu, București – consultant pentru optimizarea afacerilor, Business Coach și Mentor, Consilier Vocațional, fondator și președinte al Asociației WomenEsteem International
  • Mariana Stan, București – antreprenoare, profesionist în comunicare, blogger, fundraiser
  • Roxana-Larisa Haja, Cluj-Napoca – antreprenoare

 

Doamnele care se alătură inițiativei VERTIK au potențialul de a deveni următorii lideri ai României și vor fi îndrumate de către o echipa de mentori, profesioniști cu vastă experiență în domeniile în care activează. Programul de mentorat special conceput le va susține și amplifica potențialul de performanță, aptitudinile și abilitățile, prin îmbinarea educației antreprenoriale cu cercetarea și analiza politicilor publice.

Juriul care a desemnat cele 10 Femei Lider a fost format din Daniela Șerban, Fondatoar VERTIK și profesionist în finanțe; Corneliu Bodea, Președinte Centrul Român al Energiei; Adriana Goleanu, Fondatoare Lotus Cosmetics și Președinte al Organizației Patronale a Industriei Cosmetice, Mihaela Nădășan, Director General Adjunct, Banca Transilvania și Ana Maria Mihăescu, Membru CA Raiffeisen Bank și MedLife.

 

Mentorii care se vor implica în proiect sunt: Christina Verchere, CEO OMV Petrom; Sergiu Neguț, Co-fondator FintechOS; Adriana Goleanu- Fondatoarea Lotus Cosmetics, Daniela Șerban, Președinte & Co-Fondator VERTIK pentru Viitor, Radu Magdin, CEO Smartlink Communications; Anca Burke, Chief Strategy Officer la idrive AI; Cristian Dumitrache, Trainer Al Ferasa; Cătălin Pozdarie, CEO Hervis România; Madi Rădulescu, Managing Partner MMM Consulting și Raluca Tita, psiholog, Președinte Fundația Gimmyni.

Proiectul ”Femeie Lider” a fost lansat de grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor cu scopul de a contribui la creșterea cu 1% a PIB-ului național prin antreprenoriat feminin. România are o resursă majoră de competitivitate în antreprenoriatul feminin și este de datoria noastră, a tuturor, să transformăm acest potențial într-un vector de creștere economică, după modele deja testate în Canada, Spania sau Polonia.

Un studiu de percepție lansat de VERTIK pentru Viitor în martie 2020 arată că 88% dintre români cred că femeile sunt potrivite pentru a conduce afaceri într-o măsură mare sau foarte mare, iar 89% dintre ei consideră că afacerile conduse de către manageri sau acționari femei sunt de încredere **. Domeniile în care femeile antreprenor și manager sunt văzute ca fiind competente sunt: HORECA, sănătate, educație, marketing și profesii liberale. La capătul listei sunt domeniile tehnice: inginerie, transporturi, construcții sau agricultură.

Partenerii principali ai proiectului sunt: Banca Transilvania, Hervis Sports & Fashion Romania, Lotus Cosmetics, Eval Transilvania, Evantage SOFT și Poiana Winery, în timp ce Aria TNB, Anvergura, Blue Rock Financial Services, CEG Financial, Domokos Partners, Econosofia, ENAYATI Group, Phoenix Media și Tudor Communication sunt parteneri instituționali. Parteneri media: Radio România Actualități, Financial Intelligence, JURIDICE.ro, Money.ro, The Diplomat.

 

**Studiul inițiat de către VERTIK și-a propus să măsoare nivelul încrederii și al prejudecății față de antreprenoriatul feminin, un domeniu în care România are performanțe bune raportate la media europeană. Studiul de piață a fost realizat de către agenția de studii de piață IZI data în luna februarie 2020, prin metodologia CAWI, pe un eșantion reprezentativ național urban, în rândul a 1008 respondenți, eroare de eșantionare de 3,1%.