x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(8) "economie"

Vestager: UE lucrează la criterii de stabilire a companiilor dominante care vor fi reglementate mai strict

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 27.10.2020, 8:00

Vestager, care lucrează la proiectul de reglementări numit Digital Services Act, care va stabili modul în care pot fi distribuite datele şi cum vor putea funcţiona pieţele digitale, a declarat că analizează o listă de criterii pentru a defini influenţa pe piaţă sau importanţa acestei influenţe.

”În mod evident, nu vom avea ca ţintă vreo companie sau o anumită naţionalitate. Ceea ce este important este că vom avea ca ţintă o anumită greutate pe piaţă, o influenţă pe piaţă, care vor sta la baza acestor criterii pe care le vom stabili. Nu am finalizat încă lista criteriilor, dar în mod evident nu lucrăm invers, de la o listă de companii la o listă de criterii”, a afirmat aceasta într-un interviu acordat Reuters.

Comisarul a mai spus că această abordare, de a lucra la o listă de criterii şi nu de companii va fi o abordare mai durabilă.

Vestager urmează să îşi prezintee propunerea pe 2 decembrie, după care Comisia Europeană va negocia cu ţările membre ale UE şi cu Parlamentul European, proces care poate dura un an sau doi.

Apple, Facebook şi Google au anunţat că noile reglementări trebuie să fie rezonabile, proporţionale şi bazate pe parametri clari.