Veste foarte proastă pentru bugetari. Se taie din bani. Anunțul premierului Cîțu

0
6
Veste foarte proastă pentru bugetari. Se taie din bani. Anunțul premierului Cîțu

Prim-ministru a precizat că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public.

 

Bătălie pentru vămile țării. Omul lui Dăncilă nu cedează

 

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (…) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a afirmat Cîţu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19.

 

PNL, îngropat în datorii. Cât au cheltuit la alegerile parlamentare

 

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. „Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a explicat Florin Cîţu.