Vești proaste pentru turiștii românii care merg în Turcia. A fost introdusă o taxă controversată

Începând din data de 1 ianuarie, 2023, Turcia a impus nouă o taxă turistică. Vizitatorii vor urma să plătească mai mult decât în 2022.

Concret, este vorba despre o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, precum şi pentru circuitele organizate de agenţiile de turism, transmite Novinite.

Reprezentanții turismului, revoltați de această nouă taxă

De la această taxă sunt scutiți angajaţii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale cu statut diplomatic, informează Agerpres. Decizia privind taxa turistică a fost adoptată în 2019, dar implementarea a fost amânată din cauza pandemiei.

Reprezentanţii sectorului turismului din Turcia s-au declarat împotriva introducerii taxei, susţinând că ar afecta poziţia competitivă a ţării care, spre deosebire de alte state, nu a perceput până acum o taxă turistică.

În 2022, autorităţile turce aveau ca obiectiv atragerea a 47 milioane de turişti şi obţinerea de venituri de 37 miliarde de dolari. În 2021, veniturile din turism s-au dublat la aproape 25 miliarde de dolari, dar sub nivelul de 34,5 miliarde de dolari înregistrat în 2019, când 45,1 milioane de turişti străini au venit în Turcia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri