AcasăExterne"Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?". Reacția unui ambasador la...

“Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?”. Reacția unui ambasador la protocolul pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Fără avioane private, fără elicoptere sau mașini de stat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Șefilor de stat străini li s-a cerut să sosească în Marea Britanie cu zboruri comerciale.

Vor fi transportați în grup, cu autobuzul, la catedrala Westminster. Aceste este protocolul pentru demnitarii străini, potrivit documentelor obținute de Politico. 

Acestea confirmă, de asemenea, că doar șefii de stat și partenerii lor au fost invitați la înmormântare. Asta pentru că ar fi imposibil ca în catedrală să încapă mai mulți reprezentanți din fiecare țară. Astfel, liderilor mondiali li s-a spus şi că nu îşi pot folosi maşinile oficiale pentru deplasarea până la Westminster Abbey, în 19 septembrie. În ziua funeraliilor, șefii de stat şi partenerele lor se vor deplasa la Westminster Abbey cu autocare escortate, dintr-un loc în vestul Londrei, unde vor fi nevoiţi să îşi lase propriile vehicule din motive legate de securitate şi din cauza restricţiilor.

“Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?”, ar fi reacţionat pe WhaatsApp un ambasador la Londra. La funeralii pot veni doar şefii de stat şi soţiile sau partenerele lor. Va fi atât de mare aglomeraţia în Westminster Abbey încât ar fi imposibil să participe mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia sa) din fiecare ţară, menţionează Politico. Şefii de stat care nu pot fi prezenţi pot alege pe altcineva ca reprezentant oficial, de exemplu pe premier sau pe un ministru.

În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private. Cei care insistă să ajungă cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă.

Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă. Protocolul mai prevede și că șefii de stat vor putea a oferi un omagiu regretatei regine, cu o durată de cel mult trei minute. În seara dinaintea slujbei de înmormântare, regele Charles al III-lea va găzdui o recepție pentru toți liderii, la Palatul Buckingham.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.