AcasăPoliticVictor Ponta, like pe Facebook pentru George Simon: Îl ajut cu toată...

Victor Ponta, like pe Facebook pentru George Simon: Îl ajut cu toată deschiderea

Fostul premier, Victor Ponta, a marcat cu un like pe Facebook o postare a lui George Simion, liderul partidului extremist AUR, în care scrie ”Nu mai acceptați să fim cetățeni de mâna a doua!”. Întrebat de G4Media.ro dacă inteționează o apropiere între Pro România și AUR, Ponta a declarat: ”Eu am vrut sa ajut PSD dar ei au respins acest lucru. Nu e nicio suparare . Dar George Simion imi cere opinia sau sprijinul pe teme de guvernare ( pe care cred ca le cunosc foarte bine) il ajut cu toata deschiderea!”

Nu este prima dată când fostul premier își exprimă aprecierea față de George Simion. Victor Ponta a declarat, pe 29 august, la a România TV, după  nunta cu mii de invitați a liderului AUR, că îl apreciază pe Simion, dar este sceptic cu privire la capacitatea AUR de a guverna ţara.

„Mi se pare singurul om politic care spune ceva, poţi să fii sau să nu fii de acord cu el. Ceilalţi citesc de pe foaie. Klaus Iohannis citeşte de pe foaie, Nicolae Ciucă citeşte de pe foaie”, a declarat fostul premier.

În schimb, când vine vorba ca AUR să preia guvernarea, Ponta nu s-a mai pronunțat  atât de pozitiv. „Nu cred că echipa din jurul lui George Simion poate să rezolve problemele de fiscalitate, de infrastructură. Campania e în poezie şi guvernarea e în proză. Simion e singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor. Dar, dacă punem AUR la guvernare, cred că va fi mai rău ca acum. Pentru că nu au oamenii care să rezolve probleme”.

Context

Președintele Pro România Victor Ponta și-a exprimat de mai multe ori în trecut dorința de a reveni în PSD, așteptând anularea deciziei privind excludere semnată de către Liviu Dragnea. În noiembrie 2021 Ponta afirma că a discutat cu Marcel Ciolacu privind mai multe subiecte, inclusiv guvernarea.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu pentru DCNews, în luna octombrie, că „ușa partidului este deschisă” pentru fostul premier. ”Întrebat dacă l-ar vedea din nou în PSD, Ciolacu a declarat că nu a exclus niciodată acest lucru și că ușa partidului rămâne deschisă.

Totuși, conducerea PSD nu a luat o decizie privind reprimirea lui Victor Ponta în partid.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.