Victor Ponta prezintă USL, UDMR şi minorităţilor bugetul pe 2013

0
Victor Ponta prezintă USL, UDMR şi minorităţilor bugetul pe 2013

Prima întâlnire Ponta o va avea cu grupurile reunite de la Cameră şi de la Senat ale USL, în jurul orei 10.00. După această întâlnire, şeful Guvernului va prenta bugetul grupului minorităţilor, iar apoi celui al UDMR, în cursul după-amiezii.

Luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, anunţa că primul-ministru şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, vor avea o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite ale Uniunii Social Liberale, discuţiile vizând amendamentele la proiectul legii bugetului de stat.

“Mâine dimineaţă (marţi, n.r.), primul-ministru împreună cu ministrul Finanţelor, vicepremierul Daniel Chiţoiu, vor avea o întrunire cu membrii grupurilor parlamentare reunite ale USL, deci PNL, PSD şi PC, urmând să se discute tocmai astfel de aspecte (amendamentele la buget, n.r.)”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

El a respins informaţiile potrivit cărora parlamentarilor USL li s-a interzis să depună amendamente la proiectul legii bugetului de stat. “Nici vorbă de aşa ceva. De altfel, sunt deja amendamente depuse de către colegii noştri, fie ei deputaţi sau senatori, şi aceştia nu au de gând să le retragă sau lucruri de acest gen. Înţelegem, desigur, constrângerile în care ne aflăm. Ştim că este încă un proiect de lege a bugetului care se discută în primul rând şi în concordanţă cu organismele financiare internaţionale, dar într-un anumit set de constrângeri date de situaţia economică”, a arătat Voicu.