AcasăNEWSVictor Rebengiuc: Nu cred că românul e ăl mai deștept om din...

Victor Rebengiuc: Nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume

Marele actor român Victor Rebengiuc a vorbit la Digi24 despre naționalism și despre corupți. Marele actor spune că nu poate fi naționalist. „Din firea mea, nu pot să fiu naționalist”, spune Rebengiuc. „Nu trebuie să mă bat cu pumnul în piept și să-i omor pe ceilalți care nu sunt români”, adaugă actorul. Cât despre corupție, maestrul spune că România are nevoie de „oameni cinstiți, lipsiți de ispita corupției, unde nu se poate face nimic pentru că trebuie să ceară ceva parandărăt…”.
Claudiu Pândaru: Cum i-ați descrie unui tânăr, spre exemplu, care nu are nici experiență de viață, ci doar lipsa unor modele, unor valori, și poate se uită vrăjit de mirajul ăsta al naționalismului. Cum i-ați descrie pericolul ăsta?
Victor Rebengiuc: E un pericol. Eu nu pot să fiu naționalist. Din firea mea nu pot să fiu naționalist. Să spun, „domne, eu sunt român…”. „Sunt român!”. Și ce-i cu asta? Eu ca român trebuie să muncesc cinstit, să îmi văd de treaba mea, să fac tot ce pot să fac pentru ca să fie bine în țara mea. Nu trebuie să mă bat cu pumnul în piept și să-i omor pe ceilalți care nu sunt români.
Și să nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume. Să nu cred așa ceva.
Românii au avut oameni foarte deștepți. Dar nu numai românii au avut oameni foarte deștepți în lumea asta. Noi avem lumină electrică aici nu de la români. Avem de la un american amărât.
Și alte lucuri pe lumea asta au fost inventate de oameni foarte deștepți, sau dintr-o întâmplare. Nu că-i român și asta iartă tot și justifică tot.
Nu se poate așa ceva!
Claudiu Pândaru: Mai spuneți-mi un lucru. Dacă ar fi să se poată schimba ceva rapid și fundamental, care să ducă România cu pași repezi înainte, ce ar fi, sau ce ar trebui să fie acest lucru?
Victor Rebengiuc: Niște oameni care să o conducă, niște oameni ca lumea, cu idei bune, cu credință în democrație și în tot ce poate da mai bine. Oameni cinstiți, lipsiți de ispita asta a corupției, unde nu se poate face nimic pentru că trebuie să ceară ceva parandărăt… „Dar mie ce-mi iese?”. Lui, care e pus acolo ca să facă treaba asta, pe salariul ăla.
Eu nu pot să fiu corupt. Ce să fac? Să vorbesc cu publicul?, „domne, fiți atenți, în seara asta joc, dar ce iese la chestia asta, dacă vreți să vedeți spectacolul?”.
Pot să fac așa ceva? Nu pot să fac așa ceva! Pentru că e o mizerie chestia asta. Eu am bucuria să joc când intru pe scenă.
Claudiu Pândaru: Asta nu o vedeți, bucuria unor politicieni de a fi lideri…
Victor Rebengiuc: Numai când apucă, când iau pentru ei, acolo. Când îl văd pe Oprescu ăsta, Doamne, Dumnezeule… Spune că „eu mi-am cinstit țara, eu n-am stat în genunchi”. Nu, că-i intrau banii automat în buzunar. Era circuitul clar făcut și banii curgeau. Așa a și fost prins, pentru că banii curgeau în continuare.
„Păi, ce-i cu banii ăștia?”. „Păi, i-am împrumutat eu, n-am știut că-i 16, și credeam că-i 11…”.
M-am informat și eu puțin, dar nu mai pun la inimă. Nu mai vreau. Știu că nu se poate face nimic.
Cum au spus de Codruța Kovesi că „nu-i bună româncă”. Ea nu e „româncă bună”, „nu și-a iubit nația și poporul, și țara”. A vrut să ne scape de corupție, dar ea „a nenorocit România”. Că așa e România înfloritoare, cu corupți la conducere. Ministerele, toate, sunt de sus până jos numai corupție, la fiecare nivel.

Ultimele Articole