x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(7) "politic"

Victore, dacă îți dai demisia de la Guvern, partidul îți rupe și celălalt picior!”

Victor Ponta a reușit din nou să întoarcă în favoarea sa situația din PSD, dejucând planurile de revoltă ale lui Liviu Dragnea. Ședința Biroului Politic al partidului s-a desfășurat exact așa cum și-a dorit premierul: Dragnea a fost lăsat în off-side având de partea sa doar doi lideri de filială, partidul i-a cerut să nu își dea demisia de la Guvern și Rovana Plumb a fost validată în funcția de președinte interimar, lucru neprevăzut în statutul formațiunii.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.07.2015, 6:55

Ponta a beneficiat de susținerea lui Gabriel Oprea, care, deși nu este membru PSD, participă în voie la toate ședințele vecinilor săi de sediu. Chiar și lui Ion Iliescu i s-a părut firesc ca un președinte al unui alt partid să fie prezent la discuțiile secrete ale social-democraților. „A fost membru al PSD, este cel mai important aliat al nostru”, a spus Iliescu, întrebat cum i se pare această prezență ciudată. Că Gabriel Oprea nu este chiar oricine s-a văzut și din vasalitatea afișată de unii dintre liderii PSD față de importantul vecin. Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD, l-a întâmpinat pe Gabriel Oprea la intrarea în sediu și l-a pupat pe ambii obraji, conducându-l apoi la ședință, pentru a repeta gestul și la plecare.

În ședință, Ponta i-a anunțat pe colegi că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD fără să explice motivele care au stat la baza acestei decizii. Înspăimântați că s-ar putea ca Ponta să își dea demisia și din funcția de prim-ministru, Lia Olguța Vasilescu și Ioan Rus i-au pus în vedere răspicat să nu îi treacă prin cap așa ceva, pentru că partidul nu va accepta. „Victore, dacă îți dai demisia de la Guvern, partidul îți rupe și celălalt picior!”, a spus Ioan Rus.

 

mai multe, AICI