AcasăGeneralVictorie mare în UNGARIA! România, locul 1 la preparat porcul

Victorie mare în UNGARIA! România, locul 1 la preparat porcul

Un concurs care aduce mii de oameni din toată Europa, desfășurat în localitatea Győrvár, din Ungaria, a fost câștigat de bucătari români, relatează Hunedoaramea.ro.

În total, au participat 33 de echipe din opt țări (Serbia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Austria, România și Ungaria), iar echipa din Hunedoara a ieșit învingătoare.

Hunedorenii au dus în Ungaria mici de Bulbucan, celebrii mici imenși care se vând în județul Hunedoara, virșli, care își au originile tot în județul Hunedoara, făcuți de ei din carne de oaie, capră și porc, au tăiat un porc și au făcut cârnați afumați, slăninuțe hițuite (afumate cu fum fierbinte), maioș (pateul din ficat de porc, carne mai grăsuță, ceapă călită în untură, o idee de ienibahar și un vârf de zahăr) și alte bunătăți care au amețit toate simțurile publicului și au convins definitiv juriul, scrie ziarul din Hunedoara.

Întrebați ce sunt micii, hunedorenii au răspuns sincer: “ni s-au terminat mațele și am făcut niște cârnați desculți

Concursul nu este unul cu premii în bani.

“Noi mergem cu drag. Se schimbă impresii, se schimbă gusturi. Noi mergem cu gusturile noastre, din Ardeal, care seamănă cu gusturile austro-ungare, dar am mai luat și de la turci, și de la sârbi și de la olteni și de la moldoveni”, a declarat liderul echipei, Bende Barna.

Ultimele Articole