Victorie pentru România! Simona Halep s-a calificat. Cu ce scor a încheiat meciul

0

Vești bune pentru iubitorii de tenis. Simona Halep a reușit să se califice după un meci pe care l-a câștigat detașat.

Potrivit ultimelor informații, Simona Halep s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Saisai Zheng din China, locul 57 WTA.

Meciul a început cum nu se putea mai bine .Simona Halep a început întâlnirea cu Zheng la fel de bine cum a făcut-o şi în partida anterioară, cu Sara Sorribes Tormo. Dacă în prima manşă, românca a avut o cădere în evoluţie, de la 5-1 la 5-5, care putea deveni periculoasă, duminică, ea avut două astfel de momente. În setul al doilea, Zhang a revenit de la 0-3 la 2-3 şi de la 2-5 la 4-5, dar Halep a reuşit în final să-şi ridice nivelul şi se impună fără probleme totuşi.

Simona Halep s-a calificat. Cu ce scor a încheiat meciul

Simona Halep a făcut spectacol de mai multe ori în timpul meciului, (19-11 lovituri câştigătoare), dar a şi greşit neprovocat (24 de greşeli neforţate la 23). Zheng a folosit toate loviturile din arsenalul ei pentru a încerca să-i facă faţă campioanei din România. A lovit când plat, când liftat, când mai lung, când scurt, a venit la fileu, dar degeaba. Halep a fost nemiloasă cu jucătoarea din China. Bombardată la retur, mai ales la al doilea serviciu, bombardată în schimburile lungi de mingi, Zhang a fost transformată într-o simplă parteneră de antrenament multă vreme din meci.

Totodată, constănțeanca a avut de rezolvat câteva mingi de break în debutul partidei, înainte de a pune nouă ghemuri la rând pe tabelă în dreptul ei. După primele şase şi după 34 de minute, Halep a reuşit al doilea “bagel” la acest turneu.

La 6-0, 3-0, Halep şi-a permis câteva momente de relaxare şi Zheng s-a apropiat la 2-3. Jucătoarea din Constanţa a fost generoasă şi când a condus cu 5-2, ratând o minge de meci la 5-3 şi permiţându-i chinezoaicei să se apropie la 5-4. Însă jucătoarea română a pus capăt meciului în ghemul următor, cu 6-4, după aproape 80 de minute de joc.

De menționat este faptul că, Halep va evolua în turul următor cu învingătoarea din meciul dintre belgianca Elise Mertens, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 13, şi Elena Rîbakina din Kazahstan, locul 22 WTA.

În ceea ce privește sumele câștigate, calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 34.000 de euro şi 120 de puncte WTA. Amintim că Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.