AcasăExterneVIDEO Explozie la barajul Hoover din Statele Unite

VIDEO Explozie la barajul Hoover din Statele Unite

​O explozie a avut loc marți la cunoscutul baraj Hoover din Statele Unite după ce un transformator a luat foc, autoritățile americane anunțând însă că nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului, relatează The Los Angeles Times.

Oficialii orașului Boulder aflat în apropiere au declarat că pompierii se deplasează la baraj după ce înregistrări cu explozia au început să circule pe platformele social media. Ei au precizat ulterior că focul a fost stins înainte de sosirea echipajelor de pompieri la fața locului.

O înregistrare video cu incidentul arată un nor mare de fum și flăcări vizibile în partea inferioară a barajului. Potrivit oficialilor locali, o explozie a avut loc după ce unul dintre transformatoarele barajului a luat foc în jurul orei 10 dimineața.

Aceștia au mai precizat că nicio persoană nu a fost rănită în urma incendiului și că o investigație încearcă să stabilească motivele sale.

Barajul Hoover este unul dintre cele mai emblematice construcții americane

Barajul Hoover este cel mai mare rezervor din SUA după volum când este plin, generatoarele sale alimentând cu electricitate rețele publice și private din statele Nevada, Arizona și California.

Construit între 1931 și 1936 în timpul Marii Recesiuni economice, barajul de pe râul Colorado este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Statele Unite. El a fost inaugurat personal de fostul președinte american Franklin Delano Roosevelt, fiind considerat la momentul respectiv una dintre cele mai mari realizări ale ingineriei americane.

Cu o înălțime de 221 de metri și o lățime de 14 metri în partea sa superioară, în jur de 20.000 de mașini trec peste pod în fiecare zi, potrivit ABC News. Potrivit estimărilor autorităților americane, în jur de 7 milioane de turiști vizitează barajul în fiecare an.

Acesta este un monument istoric în SUA.

 

 

Ultimele Articole