AcasăExterneVIDEO Imagini incredibile cu un „tanc zburător” deasupra unei șosele din Ucraina

VIDEO Imagini incredibile cu un „tanc zburător” deasupra unei șosele din Ucraina

Un elicopter de luptă ucrainean a fost filmat zburând atât de jos deasupra unei șosele încât părea că o să lovească autovehiculele ce circulau pe dedesubt, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare.

Este vorba de un elicopter Mi-24, supranumit „tancul zburător”, din dotarea Forțelor Aeriene Ucrainene.

Elicopterul zboară atât de jos deasupra șoselei pentru a nu fi detectat de radarele inamice, care nu îl pot distinge de traficul rutier. În plus, șoseaua este un culoar natural pentru aeronavele ce zboară la altitudine foarte mică.

Urmărește VIDEO

Teoretic, Ucraina avea circa 35 de Mi-24 înainte de invazie, și a mai primit câteva de la Republica Cehă. Până acum, potrivit confirmărilor vizuale centralizate de Oryx, Ucraina a pierdut 3 Mi-24 (2 dintre ele fiind varianta Mi-24P).

Potrivit Oryx, rușii au pierdut tot 3 Mi-24. (De precizat că până acum, există confirmări vizuale pentru 15 elicoptere pierdute de ucraineni și 54 pierdute de trupele de invazie ale lui Vladimir Putin).

Mi-24 este un elicopter de atac de mari dimensiuni, ce poate avea și un rol secundar de transport de trupe, având loc pentru 8 pasageri.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.