VIDEO – Momentul în care o stâncă se prăbușește peste un grup de turiști! Sunt morți și dispăruți

0
A view shows the site where a wall of rock collapsed on top of motor boats below a waterfall as firefighters of Minas Gerais state (not pictured) seek for victims, in Capitolio, in Minas Gerais state, Brazil January 8, 2022. Fire Brigade of Minas Gerais/Handout via REUTERS

Cel puțin șapte persoane au murit, după ce o stâncă masivă a căzut sâmbătă peste mai multe ambarcațiuni turistice în statul brazilian Minas Gerais, a relatat CNN Brasil.

30 de persoane sunt date dispărute, dar eforturile de salvare au încetat sâmbătă târziu din cauza “lipsei de iluminare naturală” la lacul Furnas din Capitólio. Ele vor fi reluate duminică la ora locală 5 dimineața, a declarat Pedro Aihara, un purtător de cuvânt al Departamentului de pompieri din Minas Gerais.

Aihara a precizat că 23 dintre cele 32 de persoane care au fost tratate la Santa Casa din Capitólio cu răni minore au fost externate, în timp ce alte două persoane au fost tratate la Santa Casa din municipiul Piumhi cu fracturi expuse.

Eforturile de salvare vor continua cel puțin până luni, a declarat Aihara, adăugând că situații precum victime prinse sub stâncă ar putea prelungi potențial durata acestor lucrări, scrie mediafax.ro.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că Marina Militară a trimis o echipă de ajutor pentru a se alătura eforturilor de căutare și salvare.

Statul Minas Gerais s-a confruntat recent cu precipitații abundente. Vineri, Institutul Național de Meteorologie din Brazilia a emis avertizări cod roșu pentru Minas Gerais, anunțând peste 100 de milimetri de precipitații pe zi timp de cel puțin patru zile, a relatat presa de stat Agência Brasil.

Ploile abundente au fost cele care au provocat desprinderea rocilor de la lacul Furnas, potrivit lui Romeu Zema, guvernatorul din Minas Gerais.

O înregistrare video care a fost postată pe rețelele de socializare arată turiști aflați pe alte ambarcațiuni în lacul Furnas strigând “ieșiți de acolo” chiar înainte ca stânca să cadă.