VIDEO O rachetă lansată de ruși a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

O rachetă lansată de ruși și doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut luni în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina, fără a exista victime, conform primelor informații transmise de Ministerul de Interne de la Chișinău, scrie Unimedia.

  • „În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina.
  • La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.
  • În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis Ministerul de Interne de la Chisinău.

De asemenea, luni dimineață, forțele ruse au atacat centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată la aproximativ 15 kilometri de Republica Moldova, conform deschide.md.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei. Este vorba de PTF Giurgiulești-Reni, care nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană. Totodată, PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, după ce autoritățile din Ucraina au interzis trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina”, susțin reprezentanții IGPF.

După ora 10, Poliția de Frontieră a anunțat că PTF Giurgiulești-Reni și-a reluat activitatea în regim normal, odată cu reconectarea energiei electrice pe partea ucraineană.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed